St.Marçal (Txirona): Kan Pons Resisteix

[St. Marçal] KAN PONS RESISTEIX!!

Sant Marçal de Quarentelles (Vildemuls) és un poblet de 6 kases/masies construïdes des del segle XIII, l’església del poble va tenir certa importància per a la comarca de Girona-Banyoles. Avui en dia 4 de les 6 kases es troben tapiades i a poc a poc es converteixen en runa. Les dues cases encara amb vida són: una casa d’un veí (propietari) i l’altra és Kan Pons, la kasa més antiga de Sant Marçal, que es troba actualment en perill de desallotjament, fixat l’execució de la sentència pel jutjat d’instrucció nº2 de Girona pel pròxim 29 de Juny 2012.
Aquesta masia històricament importantíssima pertany a la mateixa propietat com les 4 kases ja tapiades…, les propietàries viuen a Barcelona i no existeix cap projecte per a aquest poble. Els més interessats en l’abandó del poble és el propi ajuntament de Vildemuls…hi ha cert interès privat dins de la institució governat per CiU per fer-se càrrec d’aquesta propietat amb els seus enormes terrenys (camps) i l’especulació amb ells.

Situació judicial
El dia 2 de Maig passat va ser la data per al desallotjament de la fins llavors unica veïna de Kan Pons, Emilia que va viure uns 21 anys (empadronada) en aquesta kasa, criant dues filles i mantenint la kasa en peus i recostruïnt-la per dins, però les institucions mai la van reconèixer el dret perquè ella pogués seguir vivint allà, perquè mai va tenir un contracte signat pels propietaris, però si un contracte verbal (amb un dels propietaris ja mort).
Després de molts anys de resistència, Emilia està cansada de lluitar contra aquests cabrons, i va marxar de Kan Pons abans del dia del llançament, però des de llavors una altra persona segueix resistint i okupant al seu lloc. Aquesta persona no estava nomenada en els papers del judici, llavors es va suspendre el desallotjament per a aquest dia, però després van fer tràmits i citacions judicials per posar finalment nova data per al desallotjament de la kasa, actualment fixat pel proper Divendres 29 de Juny, sense obrir cap procés judicial nou contra aquesta persona. Aquest procediment perjudica els drets mínims a la defensa judicial d’aquesta persona per tirarla del seu domicili, però la llei permet un procediment contra les així anomenades “3eres persones” (el truku) per jutjar-los amb la mateixa sentència del procés contra l’Emilia, encara que mai van formar part del judici i no es permet cap dret de recórrer aquesta decisió.

La resistència
Cridem al vostre sentiment de solidaritat mitjançant unes jornades de resistència a finals de Juny. Per a la seva preparació us convidem a participar en una reunió el proper Dilluns 18 de Juny a les 20h a Kan Pons, Sant Marçal de Quarantelles (entre Vildemuls i St.Esteve de Guialbes, direcció Banyoles). L’objectiu de la reunió és el foment d’una força veïnal i solidària que impedeixi amb diferents mètodes de lluita aquest assassinat institucional del poble de Sant Marçal i formi part d’una estratègia d’un projecte de repoblació en defensa de la terra (el poble es va declarar ja fa temps contra la MAT) i l’auto-organització antiautoritària / comunitària de les kases.

DAVANT LA IMPUNITAT DE LA MÀFIA INSTITUCIONAL, GUERRA SOCIAL!!!