Montcada i Reixac (BCN): Cautelar a l’ús social de Can Piella

L’Audiència Judicial de Cerdanyola del Vallés ha dictat el desallotjament cautelar de la masia de Can Piella per al proper 14 d’octubre. Aquesta mesura pretén posar fi l’ús social de la terra que durant 3 anys hi han dut a terme veïns i veïnes associats.

L’estat ruïnós i la manca de projectes per part de la propietat eren evidents. D’altra banda, la nombrosa assistència a les activitats, així com la participació de veïns i veïnes als cultius col·lectius de la terra, ha fet palès la necessitat d’un ús social de l’espai en un context de crisi.

Malgrat això, l’Audiència ha dictat el desallotjament cautelar en el termini de 10 dies, al·legant el dret d’ús de la finca per part de la propietat. No obstant, aquesta propietat ha estat absent en aquestos 3 anys i mai ha volgut dialogar amb aquells que sí que en feien ús (social i cultural). Així, el proper 14 d’Octubre s’hauria de posar fi a les activitats que fins ara es duien a terme a la masia.

L’Associació per la conservació de la Piella porta endavant des de fa ja més de 3 anys, tot un treball de rehabilitació d’aquest patrimoni històric català després de més de 10 anys d’abandó, així com de recuperació de la pràctica agrària i millora de l’entorn, que es pot veure a través de la seva pàgina web: www.canpiella.cat