Montcada i Reixac (BCN): Aturem el desallotjament de Can Piella

Demana la retirada de l’ordre de desallotjament cautelar dictat per Claudio Alejandro Montero Fernandez -jutge del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Cerdanyola de Vallès- contra Can Piella.

El passat 4 d’octubre la gent que participa del projecte de Can Piella (“Associació per la conservació de La Piella) va rebre una ordre de desallotjament cautelar, que s’hauria d’executar en el termini de 10 dies (diumenge 14 d’octubre).

Entenem que no se’ns dóna el dret a defensar-nos en un judici abans de ser desallotjats. Una cautelar dictada a favor de la propietat per dret a ús no té sentit per les següents raons:

1) La propietat portava més de 10 anys en desús, de manera que començava a mostrar signes de ruïna. L’estat d’abandó era tal que sense la nostra rehabilitació durant més de 3 anys ja estaria en ruïnes, i per tant no podríem parlar d’un “ús” com a tal.

2) La propietat no ens ha comunicat mai directament la seva intenció de fer servir l’immoble.

3) La propietat no ha presentat ni ha fet públic a dia d’avui cap projecte d’ús de l’immoble (la masia de Can Piella) i dels camps de conreu del voltant. L’ “ús” que pretenen donar a l’immoble és tapiar-lo i abandonar-lo fins que torni a entrar en ruïna.

Tenint en compte això últim, i les activitats que s’hi duen a terme per diferents col · lectius (caus i esplais, associacions i altres projectes autogestionats), jornades, tallers, horts comunitaris que alimenten a diverses famílies dels pobles adjacents, demanem la retirada de l’ordre de desallotjament cautelar dictada pel Sr Claudio Alejandro Montero Fernández, jutge del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Cerdanyola del Vallès contra Can Piella i alguns dels membres de l’Associació per la conservació de La Piella.

Què és Can Piella?

Can Piella és una masia del S. XVII que es troba en el Vallès, en el municipi de Montcada i Reixac, l’immoble i els terrenys de la qual es trobaven completament abandonats i descuidats. Conscients de la situació de crisi multidimensional a la que ens enfrontem (ecològica, social, energètica, i econòmica), l’any 2009 vam decidir obrir la masia i restaurar i recuperar l’espai per a intentar generar noves, i no tan noves, maneres de viure i incidir per a un canvi a nivell més global. El projecte treballa té com a eixos l’autosuficiència alimentaria i econòmica, mitjançant l’horticultura i la producció de pa, cervesa, mel i oli, la vida comunitària, la recuperació d’antics i nous coneixements i la difusió de les idees d’autonomia i empoderament popular a través de jornades o trobades col·lectiu. + info: www.canpiella.cat

Perquè volen desallotjar-nos?

La masia es troba en nom d’una gran empresa que forma part d’un conglomerat empresarial de immobiliaris i constructores anomenat Grupo Alcaraz. La propietat tenia l’inmoble totalment abandonat, sense cap intenció de recuperar el patrimoni històric i cultural de la finca. Al cap d’un any de que s’obrís la masia (2009) la propietat va interposar una denúncia als inquilins, exigint el desallotjament dels okupants. El procés judicial ha durat casi dos anys, fins que la resolució ha sigut en benefici de la propietat privada i l’especulació de la terra. Durant el procés es va intentar entrar en contacte amb la propietat per a poder arribar a un tracte de cessió d’ús, però l’interès d’Alcaraz no és el de dotar de vida l’espai, sinó la maximització del seu lucre economic personal amb aquestes terres.

http://www.canpiella.cat/

Can_Piella_Montcada_i_Reixac_2Can_Piella_Montcada_i_Reixac_3Can_Piella_Montcada_i_Reixac_4Can_Piella_Montcada_i_Reixac_5