Barcelona: Can Botxí, octaveta

Can_Botxí_Barcelona

Fa més d’un més que ens vam alliberar del Botxí que oprimia aquest espai. Amb el mateix nom aquest projecte neix des de la desobediència i com una alternativa al sistema capitalista que mercantilitza les nostres vides.

Som les oprimides, les joves precàries, les persones desnonades, aturades, sense papers, les dones treballadores, les pensionistes…les d’abaix, les desposseïdes que recullen la misèria dels poderosos. Ens organitzem per a crear una alternativa comunitària, una alternativa real d’emancipació. Aquest projecte, mitjançant l’autonomia, l’horitzontalitat i l’autogestió, vol crear i dissenyar una vida personal i col·lectiva, un contrapoder, escapant de l’aïllament i la soledat, fent família, posant en dubte la sagrada propietat privada, creant teixit social al barri, alhora que es generin relacions interpersonals de solidaritat i suport mutu, allunyant-nos de l’individualisme imperant. Això és una demostració, una reafirmació de que és possible una transformació social plantant cara al xantatge econòmic i polític. Hem de ser conscients que ells marquen les regles del joc, sabem qui és la banca d’aquest “Monopoli” que ells anomenen democràcia.

És una qüestió de dignitat, de no trair-nos a nosaltres mateixes.

Reflexions al jardinet:

“Es cuestión de inventar situaciones, de crear historias, pequeños cuentos de ficción real y viva que hagan oscurecer sus grandes mentiras y exiliar las palabras rotas. La vida nos es dada, se recibe sin previo aviso, así como la presencia de la consciencia contra ese progreso voraz, que se suponía venía a salvarnos y acomodarnos en una vida que resultó no ser digna ni para el ser ni para el lugar que habita.

Un edificio muerto, desahuciado de la vida que lo nutría, se convierte en un nido de polvo y mercancía inútil. Queda una estructura roñosa, inerte; a la que se unen e incrustan volúmenes que antaño eran objetos funcionales. Y todo ello sigue en pie aguantado por los cimientos de un sistema en ruinas que se pudre entre los cadáveres de las consumidoras y las explotadas”

Rebutgem qualsevol actitud de caire discriminatori, així com sexista, homòfoba, racista o autoritària.

Can Botxí
Comunitat d’Habitatges “El Jardí”

http://canbotxi.wordpress.com/2013/08/14/can-botxi-octaveta/