València: 25 anys resistint i okupant (22 de novembre 2014)

Presentem la jornada 25 anys resistint i okupant. València 1989-2014

Ja fa 25 anys que l’assemblea d’okupes de València va obrir el primer kasal al C/Palma nº 5, des d’aleshores fins ara han anat sorgint quantitat de kasals populars i CSOs a la Ciutat de València. Companyes de la Biblioteca Anarquista de l’Horta i de la Biblioteca Social Contrabando han organitzat aquesta jornada que inclou una ciclo-ruta històrica per la València okupa, que comença a les 10h a la Plaça del Carme i que acabarà al CSOA l’Horta on hi haurà una paella, un debat sobre l’okupació i un concert. Aquest és el programa:

10h a la Plaça del Carme comença la Ciclo-ruta històrica per la València okupa
14h Pallea de verdures al CSOA l’Horta
17h Debat: Encerts, errors i posibilitats de transformació social de l’okupació
19h Concert i sorteig del “kit de l’okupa”: Kostra Nostra, Rekolekta pa una birra i Grupo de Riesgo

Ací podeu sentir la cunya de ràdio:
http://www.ivoox.com/

I baix vos deixem un escrit sobre la ruta i el dossier d’okupació que han elaborat les companyes.

Ciclo-ruta històrica de la València Okupa i Dossier d’okupació.

La ruta i el dossier, les hem organitzat i elaborat gent de la Biblioteca Social Contrabando i de la Biblioteca Anarquista de l’Horta amb la col·laboració de moltes companyes que han participat de les okupacions. Nosaltres no hem arribat a conèixer la major part dels kasals populars i CSOs que anem a visitar, ha sigut arran de converses amb companyes més majors i la lectura del llibre Abriendo Puertas que hem arribat a ser sabedores de l’existència de les primeres okupes així com d’una part de la història de València que desconeixiem i que volem recordar.

Hem fet aquest esforç per recuperar la memòria local i més recent dels moviments socials anticapitalistes i autònoms, així com per  reivindicar les nostres ferramentes i escriure la nostra pròpia història. Conscients de que ni tota la lluita anticapitalista s’ha desenvolupat al voltant de les okupes, ni totes les okupes han esdevingut espais polítics amb potencial de transformació social, hem triat les okupacions perquè ens serveixen per estructurar cronológicament i interrelacionar els relats i perquè ens han brindat espais físics a peu de carrer, tan importants, pensem, per fer-nos visibles i treballar als barris, que en aquesta ocasió farem servir per conectar la història amb quelcom material i fer un recorregut d’almenys una part de la praxis anticapitalista valenciana dels darrers 25 anys, una part de la història que el poder mediàtic i editorial sempre ha tergiversat o ocultat.

S’ha procurat incloure en el dossier documentació de tots els kasals i centres socials (fotografies, comunicats, manifests, retalls de premsa) que hem tret d’arxius personals de companyes i del Centre de Documentació Antagonista de la Iniciativa Dàhlia. S’ha demanat una cronologia resumida dels espais i una llista d’activitats i dels col·lectius que hi han participat a companyes de les diferents okupes així com col·laboració a la ruta per a fer breus explicacions quan passem per davant de cada espai. Seguim oberts a col·laboració en aquest punt per si tornarem a fer la ruta i a qui dispose de més documentació o informació al voltant de l’okupació a la ciutat de València per tal d’enriquir el C.D. Antagonista.

rutaokupa@@@riseup.net

[horta.noblogs.org]