Lleida: 2a Trobada d’Infraestructures Llibertaries

Ja fa 6 mesos des de que es va realitzar la trobada d’infraestructures llibertàries en la que van assistir-hi 70 persones i un total de 45 projectes. Va ser tot un èxit, i és per això que els dies 7 i 8 de maig convoquem la segona trobada d’infraestructures llibertàries al CSO La Chispa (Lleida ciutat). És una masia okupada amb terreny.

Volem recordar que a l’anterior trobada vam tenir l’oportunitat de presentar el nostre projecte davant de les demès persones, fer tallers i debats (economia del regal, suport mutu), d”assistir a tallers (destil·lació, seguretat informàtica), juntar-nos per grups de projectes similars, etc.

Hi hauran moments distesos per a crear llassos entre nosaltres. Per això animem a tothom a portar dinàmiques preparades, activitats o jocs.

Per a qui no conegui el projecte:

La trobada pretén juntar projectes creatius i de infraestructura, o gent amb ganes de iniciar un tal projecte. Els projectes convidats són els que serveixen a la lluita contra la dominació, que possibiliten una supervivència digne i anticapitalista, es a dir, comunal, i els que posen en pràctica les relacions de suport mutu, solidaritat i horitzontalitat.

Els objectius de la trobada són construir una força col·lectiva, facilitar la coordinació i autoorganització entre projectes interessats —sense establir estructures rígides—, fomentar la recuperació de coneixements artesanals i útils per la vida comunal, en contra del capitalisme, superar la divisió entre les parts creatives i destructives de la lluita, i possibilitar l’economia de regal, basada en la solidaritat i el suport mutu, allunyant-nos aixi en l’alienació, la mercantilització i l’explotació.

A la trobada vindràn individus i col·lectius que organitzen projectes d’horts urbans, masies, radios lliures, tallers de metall i carpinteria, clíniques i grups de salut, escoles lliures, impremtes, cerveseries, medicina natural, plataformes d’internet i més. Fem una convocatòria amplia, però els projectes han de ser autònoms, independents de qualsevol partit polític o sindicat subvencionat.

Objetius de la trobada:
-Generar una consciència de poder col·lectiu perquè els projectes puguin recolzar-se entre ells en comptes d’haver de recolzar-se en relacions mercantils i caure en l’autoexplotació.
-Fomentar relacions i vincles entre projectes creatius del mateix tipus (per exemple: impremtes, ateneus, horts, grups de salut, grups de criança, etc.).
-Fomentar relacions i vincles horitzontals entre projectes de diversos tipus per possibilitar intercanvis, xarxes, economies de regal i una cultura de reciprocitat.
-Donar suport a les persones que vulguin començar nous projectes d’infraestructures compartint materials i experiències.
-Fomentar l’aprenentatge de capacitats i coneixements artesanals i realment útils per l’autoorganització de la vida.
-⁠Compartir coneixements i recursos.
-Possibilitar el nivell de coordinació entre projectes que els propis integrants vegin fructuós i necessari.
Per confirmar assistència o buscar més informació, es pot mirar a la pàgina
infraestructures.alscarrers.org o escriure a infraestructures [at] riseup [dot] net

Aviat enviarem informacion i material més detallat.

Esperem tornar a veure’ns aquest any i t’animem a que ajudis a fer difusió entre la gent que creguis que pugui estar interessada.

Infraestructures Llibertàries
infraestructures [at] riseup [dot] net
http://infraestructures.alscarrers.org/