Manresa: Una cinquantena de persones es concentren en suport de La Dalla

La Dalla, el bloc d’habitatge juvenil okupat el passat mes de juny, es va enfrontar ahir al seu primer judici, finalment posposat. Ho va fer amb una cinquantena de persones reunides a l’exterior dels jutjats com a mostra de suport, mentre l’acusada entrava a la sala acompanyada de dues persones més. Les joves asseguren en comunicat que són conscients de “les conseqüències que pot portar okupar”, però que tot i així han pres “la decisió de fer-ho juntes”. I en aquest sentit consideren que la concentració d’ahir demostra que “a Manresa hem teixit una xarxa de solidaritat contra aquests atacs que rebem les persones que lluitem contra els atacs del sistema capitalista”.

La Dalla, segons afirmen les seves habitants en el mateix comunicat, és propietat del BBVA i es tractava d’un dels “891 habitatges buits de Manresa en mans d’entitats bancàries”. Les joves reivindiquen l’okupació com a “opció política” i diuen que, al seu criteri, “el que importa no és qui propietari d’un espai, sinó qui el fa servir”. Les 13 joves que actualment hi viuen volen “crear alternatives habitacionals a les imposades pel sistema capitalista, tot construint un projecte comunitari transformador basat en la cooperació i la solidaritat entre les que hi vivim”.

I com a joves, estudiants, aturades o treballadores amb sous precaris, enumeren, han volgut emancipar-se del nucli familiar per fer “d’aquest espai buit, la nostra llar”. Arran Manresa, l’organització que va okupar La Dalla abans que aquesta es constituís en projecte autònom, ha manifestat que la gran quantitat de pisos i blocs okupats a Manresa posa en el centre del debat “la quantitat de pisos buits que hi ha” i el “nul ús que se’n fa”, mentre els bancs esperen poder seguir “acumulant riquesa” amb ells. Okupar per viure es, consideren, una manera d’enfrontar-se a aquest sistema alhora que es fa efectiva l’emancipació juvenil.

El bloc ja suma quatre demandes de desallotjament en precari en l’intent de fer fora les seves habitants, però malgrat tot les joves han assegurat que es mantenen fermes i la seva lluita continua.

REDACCIÓ BAGES http://apunt.info/index.php/seccions/secciolluitesidrets/485-una-cinquantena-de-persones-es-concentren-en-suport-de-la-dalla