Vila de Gràcia (Barcelona): L’Armadillo en perill!

Comunicat des de l’Armadillo, edifici alliberat el 2013 i en risc de desallotjament.
El 2013 des del Grup d’Habitatge i espai públic de la Vila de Gràcia es va okupar, al carrer Sant Salvador cantonada Santa Clotilde, un conjunt de vivendes que portaven buides dos anys des de la seva construcció. La immobiliària, Vega70, que les va edificar havia fet fallida i des de llavors havien passat en mans d’ Unnim, ara BBVA.

L’onze de febrer de 2013 els immobles es van reallotjar amb un conjunt de 12 unitats familiars conformades per 35 persones, de les quals 13 infants. Aquella ocupació es produí com a demanda de l’Habitatge com un dret, ique responien a les necessitats urgents de les persones que havíem estat desnonades, que vivíem en condicions de no salubritat o vivint en situacions de precarietat a Gràcia.

Tot i que l’administració pública té l’obligació legal de garantir un habitatge digne per a tothom, en el cas de les ocupants actuals, el Districte de Gràcia, no ha sabut trobar durant aquests quasi 5 anys una solució. S’han generat trobades amb l’Oficina d’Habitatge del districte i s’han fet seguiment dels diversos processos penals que el BBVA ha anat interposant. En cap cas però, el Districte, ha garantit una estabilitathabitacional. Les persones que hi habitem han viscut aquests anys amb inseguretat com talls de subministraments i pors cícliques de possibles desallotjaments sense cap solució clara sobre la taula.

A l’ocubre es va interposat una altra demanda d’execució per part del BBVA, a dia d’avui, el Jutjat de primera instància núm. 27 de Barcelonaha ordenat la data del llançament pel pròxim dia 1 de març de 2018. Aquesta serà la data en què les ocupants, la majoria famílies, perdrem la nostra casa i la estabilitat.

Les ocupants demanem:

– Que el Districte de Gràcia faci efectives unes mediacions amb el BBVA garantint la permanència a l’immoble fins que les residents siguin reallotjades en el mateix barri on estem vivint. Nosaltres no podem accedir de forma ràpida a un habitatge a causa de les nostres condicions de precarietat.

– Un augment del parc públic de lloguer per a garantir l’habitatge digne per a tothom al Districte de Gràcia i un major acompanyament cap a les famílies i persones que es troben en situacions de precarietat similars.

Per aquest motiu fem una crida a la màxima solidaritat per part de totes les persones i col·lectius que conformen el teixit de Gràcia i que mostrem resistència davant les passivitats estructurals i institucionals.

És per aquest motiu que es demana la màxima solidaritat i suport en aquest procés.

Us mantindrem informades durant aquests dies sobre l’evolució de les negociacions i com sempre, mostrarem resistència per defensar el dret a un habitatge digne!

L’habitatge és un dret i no un negoci!!

Indymedia Barcelona http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/517942