Barcelona: Susuto i Sustill desallotjats sense previ avís

Ahír dilluns dia 11 de Juny la policia nacional va desallotjar sense previ avís el Susto i el Sustillo, dues cases mítiques al barri de Vallcarca, les quals portaven més de 9 anys okupades. Al voltant de les nou del matí, 5 furgonetes de la policia antiavalots i un agent judicial van començar a desallotjar les cases. En aquell moment es trobaven 7 persones dintre, tres al Sustillo i quatre al Susto, les quals van ser detingudes i inmediatament traslladades a la Comissaria de la Verneda. Mentrestant anava arribant gent que es solidaritzava amb les okupants (veïnes des de fa molts anys). La gent concentrada demanava treure les pertenencies, però la policia no ho va permetre en cap moment i, a continuació, van començar a enderrocar el Sustillo amb tot a dintre (TOT!), fins deixar-la sense sostre i amb tot de menjar, roba, llibres, coses personals,etc. enterrades sota la runa davant la impotència de la vintena de persones que hi havia al carrer. Al Susto nomès van deixar treure unes poques coses i la van tapiar.Cal remarcar que desprès de treure la gent, la Policia Científica va entrar a buscar vés a saber quines proves, empremptes,… A la tarda es va fer una manifestació d’unes 200 persones, que van sortir de la Plaça del Diamant, i, passant per Gran de Gràcia i Hospital Militar, van arribar fins les kases en qüestió per treure tot allò que es va poder. Aquest desallotjament demostra com s’està patint la presència policial paranoica al barri de Gràcia, on les intimidacions i agressions per part de la policia són cada cop més indiscriminades. També demostra que les màfies especulatives cada cop tenen més poder.¡¡¡¡ Aupa el Susto-Sustillo!!!! Lo pagaran karo!!!
Usurpa 12/6/01

Tags: