València: 400 persones es manifesten contra l’especulació urbanística i en defensa del CSO La Discòrdia

Vora 400 persones es manifestaren el dia 10 de Juny a València en defensa dels espais alliberats i contra l’especulació. Sota un control policial axfixiant (10 furgones de policia nacional equipades amb material antidisturbi & robocops, escopetes de pilotes de goma) i baix continues identificacions, provocacions i amenaces, els i les manifestants sortiren de la Plaça de Sant Agustí a les 20’10, encapçalats per una pancata que duia el lema “Contra l’especulació, defensem els nostres barris”, desobeint les ordres de la policia que amenaçava amb carregar si la mobilització es duia endavant.

Els manifestants transitaren per els carrers més concorreguts de València cridant consignes en favor de l’okupació, contra l’especulació urbanística i en defensa del Cabanyal. La manifestació concorregué tensament malgrat l’actitud pacífica dels i les manifestants que en cap moment caigueren en les continues provocacions policials.

Un cop dissolta la manifestació i repartits els manifests de suport al CSO La Discòrdia i contra la destrucció del barri del Cabanyal, les identificacions i provocacions continuaren al barri del Carme, sense registrar-se cap incident llevat de la confiscació d’algunes pancartes per part de la policia.

Malgrat això, fonts de l’organització han assegurat que les mobilitzacions i la lluita contra l’especulació continuarà manifestant-se a València i construint projectes alternatius al model de ciutat que se’ns imposa.


Comunicat / Manifestació 10 de Juny

RECUPEREM ELS NOSTRES BARRIS, DEFENSEM ELS NOSTRES ESPAIS!

València, ciutat de dominació urbanística, pateix més que mai les doloroses conseqüències derivades de la voraç especulació que colpeja els nostres barris.

Aquestes últimes setmanes hem rebut flagells directes d’aquest urbanisme feroç: enderrocaments que anuncien la futura prolongació de l’Av. Blasco Ibáñez a través del barri del Cabanyal, l’imminent desallotjament que amenaça al C.S.O. La Discòrdia al barri del Carme, o la devastadora remodelació que sofreixen en aquests moments barris com Velluters i Zaidia, altre caramelet per a constructores, immobiliàries i en definitiva, per a les classes dirigents valencianes. Aquestes, secundats per tot el seu sèquit de mercenaris, duen anys volent fer de la ciutat de València una estació de serveis per al turisme i les elits socials, expropiant el nostre patrimoni social i cultural i transformant tota terra fèrtil en un desert de grues, gratacels i obres faraóniques d’arquitectura. Anys enriquint-se a costa de l’alienació, el desarrelament i la descohesió social i cultural dels barris.

Els nostres barris moren, i en els nous ja no hi ha comunicació directa, ningú coneix a ningú: el teixit social es desintegra.

Avui hem sortit al carrer per a protestar per tot això, perquè sàpiguen que ho fan en contra de la nostra voluntat. Perquè pagar-se un habitatge s’ha tornat insostenible i ens condueix a viure vides que no volem. Perquè no volem que segueixin manejant-nos com fitxes d’escacs. Volem ser amos de les nostres vides, i per això seguirem reapropiant-nos de l’espai, de les cases, dels carrers, sense mediadors ni administradors, sense mendigar ni negociar.

Defensem els nostres barris,
Intentem parar-los!