Barcelona: Hort okupat “Aki me planto”

L’hort “aki me planto” per la informació que hem pogut recopilar les persones que hi estem treballant actualment, està okupat des de fa set anys aproximadament i hi han anat passant diferents persones de sant andreu. Ha tingut moments en els que ha tingut més força i altres moments en el que la producció ha estat més fluixa. La idea és de hort comunitari : o sigui que totes plantem entre totes, totes treballem tot el conjunt de terra i totes recollim i ens mengem les verdures i fruites que ens dona. En forma de treball colectiu.

També és un hort ecologic: no volem usar productes químics per a la cura de les verdures i hortalisses i ens acostem als mètodes naturals de la sabiduría popular i rural.

La presa de desicions de  l’hort és de forma assamblearia, doncs es convoca una reunió amb un parell de setmanes  d’antel.lació i en aquesta reunió arribem a acords entorn al funcionament de l’hort.

El terreny de l’hort va ser okupat : això vol dir que cap de les persones que el treballem en som “propietaries”, sino que entre totes decidim la manera com l’anirem treballant i que estem sempre obertes a que hi entrin noves persones amb ganes de treballar.

La situació actual de l’hort és que varem decidir les persones que el treballem de dedicar-nos més focalitzadament a una part de l’hort i asegurar-nos que allò que plantem surt bo i molt. Doncs hem comprat terra nova i bona, hem arreglat un sistema de rec per mangueras i ens hem organitzat en torns per al rec.

La resta de l’hort el seguim cuidant i regant per sobre i hi plantarem faves perque perforen la terra i oxigenen, d’aquesta manera quan volguem plantar la terra ja serà més bona.

Les persones de l’hort aki me planto estem molt contentes de les noves iniciatives d’horts de sant andreu i teniu tot el nostre recolzament, intentarem ajudar en tot allò que puguem.

Moltes gràcies, salut i bons aliments!

Tags: