Alliberat un nou espai al barri vell de Girona

okupagirona

L’Assemblea d’Arran Girona ha alliberat un espai al barri vell, al carrer Sant Jose número 7 ( darrere l’ajuntament) per fer-ne un espai alliberat autogestionat pels joves. L’assemblea ha ocupat l’immoble abandonat i en mal estat amb l’objectiu de rehabilitar-lo i donar-l’hi un ús comunitari. Existeix la necessitat de que el jovent es doti d’espais per a la promoció d’un model d’oci alternatiu i d’arrel popular, i de la conveniència de fer front a la deriva conservadora i dretana que ha emprès el govern, del país  (i de la ciutat) a partir d’iniciatives ciutadanes com aquesta. Okupen per arrelar, per fer-se forts, per empodorar-se, perquè el jovent necessitem espais d’oci alternatiu, espais d’autoorganització juvenil, espais de convivència, on crear, debtre, pensar i lluitar pel nou món que volem.

La okupació és una eina del jovent per trencar amb les ciutats i viles que ens aboquen a un oci consumista, basat en convertir-nos en mers espectadors o clients i no pas en subjectes actius de la realitat social en què vivim. La construcció d’espais populars que gestionen joves organitzats en assemblees, és la construcció del contrapoder popular a petita escala, és part de l’emancipació per la qual lluitem. Lluitem per l’alliberament de la nostre terra, els Països Catalans, però també de la terra en sentit literal, l’alliberament del medi rural (camps, boscos, deltes, aiguamolls, muntanyes) però també de l’urbà, de la dominació del capital privat mitjançant l’especulació, la destrucció del territori, la privatització, la gentrificació i altres processos contra les nostres viles, pobles i ciutats.

Endavant amb el nou espai alliberat! #OkupemArrelem

https://okupemarrelem.wordpress.com/2013/07/17/alliberat-un-nou-espai-al-barri-vell-de-girona/<

Tags: