Fellines (Girona): Acampada de resistencia activa en defensa del territori contra la MAT i el mon que la necesita

ACAMPADA DE RESISTÈNCIA ACTIVA EN DEFENSA DEL TERRITORI

CONTRA LA MAT I EL MÓN QUE LA NECESSITA

QUÈ ÉS LA MAT?
La línea de Molt Alta Tensió (MAT) és una autopista elèctrica que transporta un mínim de 400.000 volts. S’està construint per
interconectar Estats europeus i també el continent europeu amb l’africà. Serveix per comercialitzar i distribuir excedents d’energia produïdes per centrals nuclears I suposades fonts d’energies alternatives. Paral·lelament, és la xarxa que el capitalisme necessita per alimentar a altres projectes e infraestructures de mort i destrucció, com per exemple el Tren d’Alta Velocitat (TAV). Els responsables són els de sempre i les empreses constructores estan implicades en altres projectes de destrucció del territori, empreses entre les quals destaquen Vinci a Europa i Endesa a Amèrica del Sud.

PER QUÈ L’ACAMPADA?
Perquè no es construeixi l’últim tram decissiu per connectar França amb
Catalunya. Perquè no passi l’energia de 6 centrals nuclears franceses
per aquest territori ni per cap altre. Per prendre la lluita contra la
MAT com un punt de partida cap al qüestionament de la nostra manera de
viure, en la seva major part imposada pel domini del Progrés. Per crear
un espai de trobada, informació, agitació i acció a les terres
afectades.

PER QUÈ AQUÍ I ARA?
Aquest és un moment decisiu després de més de 10 anys de lluita. Al
setembre comencen les expropiacions als propietaris que no han volgut
firmar la venta dels terrenys necessaris per la construcció de les
últimes torres de la MAT a Girona.

Per tot això us convidem a participar activament a l’acampada, per
compartir, lluitar i resistir en un lloc autogestionat, lliure de líders
i representants. Volem crear moments d’intercanvi i conexió entre
diferents lluites, perquè la MAT ens afecta a tots i totes i no és una
lluita aïllada.

CONTRA EL PROGRÉS, LES SEVES INFRAESTRUCTURES I ELS SEUS DEFENSORS:
RECUPEREM LES NOSTRES VIDES!

ENS VEIEM EL 23 D’AGOST DE 2013
A LES TERRES DE GIRONA

Porta tot el que necessitis per acampar. Més informació i
actualitzacions:
http://torresmasaltashancaido.espivblogs.net/

——————————————-
Cronica dels primer dies de l’acampada i activitats per al cap de setmana

Des de l’acampada de defensa del territori que varem iniciar el dia 23 d’agost a Fellines (Viladasens), s’han portat a terme varies activitats i accions amb la intenció de vertebrar una lluita contra la MAT, en un moment on s’estan començant a realitzar les obres.En el transcurs d’aquests cinc dies, s’han portat a terme xerrades i debats relacionats amb diferents experiències de lluita en defensa el territori, marxes i caminades de reconeixement de la zona afectada, difusió als pobles veïns i accions de bloqueig a les torres que estaven treballant.

Actualment l’acampada continua treballant per tal de fer efectiva una oposició real a les torres de la MAT. Us convidem a participar i a lluitar amb nosaltres. Diàriament estem generant propostes per tal de fer presència i aturades a les obres de la MAT repartides arreu de la zona (Tram: Bescanó – St. Llogaia i ramal de St. Coloma). Cada dia a les 19h fem assemblea per tal de coordinar les accions, activitats i per tal d’adequar l’estratègia de lluita a l’actual context.

Aquest divendres hem organitzat al campament un espai de trobada informal i lúdic, amb diferents actuacions i concerts. El dissabte, s’ha organitzat a Cervía de Ter una marxa popular per les zones afectades per les obres de la MAT. També està programat un dinar i una xerrada/debat que ens permeti compartir experiències de diferents lluites en defensa del territori.

Contra la MAT, defensa el territori! Participa, tu també ets important!