Girona: Detinguda una de les persones que donaven suport a l’acció contra la MAT del passat dia 8 de gener

carregues_policials

Crònica de la detenció:

Ahir dijous 23 de gener, al voltant de les cinc de la tarda, el Mossos d’Esquadra van detenir, en ple centre de Girona, una de les persones que va donar suport a l’acció de desobediència contra la MAT, que es va realitzar el passat dia 8 de gener a Fellines.
Segons el seu advocat, Benet Salellas, se li imputen delictes d’atemptat contra l’autoritat i lesions. El detingut, ha passat la nit a la comissaria de Vista Alegre i passarà a disposició judicial a les 10 del matí d’avui.

Pel que s’ha comunicat, aquests fets que presumptament se li imputen, haurien succeït, durant l’acció de resistència de passat dia 8 de gener.
Tot va començar, amb la retenció per part dels Mossos dels llogaters dins de la masia anomenada Can Planelles (Fellines). Al cap d’un parell d’hores, se’ls va permetre sortir-ne. Posteriorment i per indicacions de REE, els Mossos van irrompre en un tancat per a cavalls que els habitants d’aquesta masia tenen llogat.
Arran d’això i després de comprovar que no portaven cap mena d’ordre ni notificació per poder accedir a la zona i, sumat al fet que s’estaven cometent temeritats en el rescat de l’activista enterrat, es van produir moments de molta tensió, entre la policia i les persones que donaven suport a l’activista, que van desembocar en càrregues policials. Fruït d’aquestes càrregues, dues persones, un noi i una noia, van sofrir fractures de cúbit pels impactes de les porres. A més a més, hi ha set persones més que presenten contusions en diverses parts del cos. Cal també destacar que els cavalls que estaven dins del tancat van fugir arran d’aquests fets.

fotos del boicot a lRecordem que l’acció de desobediència que es va realitzar a Fellines, estava emmarcada en la denúncia de l’incompliment de les distàncies de seguretat, respecte a la línia MAT.
En aquesta zona, la Generalitat va imposar un canvi de traçat( document imposició canvi traçat), respecte de l’original (paral·lel al TGV), afirmant que aquesta variació donava compliment a les distàncies de seguretat que s’estableixen en 100 metres per a masies aïllades i 500 respecte de nuclis. Aquest fet no es compleix en el poble de Fellines i, especialment flagrant és l’entorn de la torre 66 on hi ha una masia, anomenada Can Planelles, a tan sols 17 metres de la línia.

Des de l’assemblea Anti- MAT i la Plataforma No a la MAT volem denunciar l’extrema contundència de d’operatiu policial, no només el dia de l’acció, sinó la continuada presència policial des dels inicis de la construcció del segon tram de la línia, fins a l’actualitat; amb controls continuats, identificacions i diversos processos oberts de forma arbitrària.

PER AQUEST FET AVUI DIVENDRES DONEM SUPORT AL DETINGUT DAVANT DE JUTJATS DE GIRONA A LES 10:30 H

DAVANT LA REPRESSIÓ, UN ÚNIC CAMÍ: SOLIDARITAT!!!

https://noalamatgirona.wordpress.com/2014/01/24/detinguda-una-de-les-persones-que-donaven-suport-a-laccio-contra-la-mat-del-passat-dia-8-de-gener/