Sabadell: L’Obra Social de la PAH allibera el quart edifici

És el desè bloc alliberat a Catalunya i el quart a Sabadell. L’edifici està situat al carrer Puig i Cadafalch i és propietat de SEROM S.L., una empresa constructora que l’any passat va facturar, segons fonts de la PAH, vora 3 milions d’euros

Amb crits de “sí que es pot”, vora les 17 hores d’aquesta tarda a la plaça del Treball de Sabadell, es donava inici a la “Marxa Anticapitalista: les aturades d’avui són les desnonades de demà”, convocada per la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell.

Prop de 400 persones han travessat el pont de la Gran Via de la ciutat i s’han dirigit cap al carrer Puig i Cadafalch, on han tallat la carretera amb el suport de les botzines dels cotxes que estaven aturats. Amb crits de “anticapitalistes” i “qui sembra la misèria recull la ràbia” han ocupat el bloc de pisos situat a aquell mateix carrer, al número 47-49. La Policia Municipal ho ha observat de lluny i en cap moment ha intervingut en l’acció.

sabadell_mani
Marxa pels carrers de Sabadell amb el lema “Les aturades d’avuí, són les desnonades de demà”. Sabadell, 11.04.2015

“No tenim més opció que desobeir l’absurd”

Tot seguit que s’obrissin les portes del bloc, que consta amb 27 pisos que mai han sigut habitats, s’ha procedit a llegir un comunicat on es remarcava que, la PAHC de Sabadell és, actualment, “l’únic agent social que ha estat capaç de fer propostes pràctiques i generar victòries davant les entitats financeres per a garantir que ni una sola persona de la ciutat estigui al carrer mentre segueixen havent-hi milers i milers de pisos buits”.

Han aclarit, també, que la propietat de l’edifici ocupat, “simbolitza les empreses privades que, de la mà de les entitats financeres, han construït i protagonitzat el model d’especulació urbanística actual”.

En les hores vinents, quatre famílies que ja han perdut el seu habitatge s’allotjaran en aquest bloc, i a les 20 hores s’ha convocat una assemblea oberta per tal de gestionar aquestes vivendes, ja que la PAHC ha afirmat que en els últims anys la problemàtica ja no només gira al voltant de la incapacitat de poder pagar una hipoteca, sinó que s’ha expandit a grans sectors de la població, com són els casos de l’impagament de lloguer: “valorarem col·lectivament, com fem sempre”.

Han finalitzat el parlament posant sobre la taula propostes com la ILP sobre habitatge i pobresa energètica presentada a la Generalitat de Catalunya i, han remarcat que, mentrestant, “no tenim més opció que desobeir l’absurd”. Demà, a les 12 hores, han convocat una roda de premsa davant del bloc.

La Directa, Cristina Castaño Gómez, 11/04/2015 https://directa.cat/lobra-social-de-pah-allibera-quart-edifici-sabadell

Tags: ,