Barcelona: 300 persones es manifesten al barri de la Sagrada Família contra el desallotjament del CSOA La Indústria

20150505_Barcelona_desallotjament_CSOA_La_Industria_manifestacioEl clan Sentís és propietari de la finca i titular de les empreses SIR Apartaments SL i Camidre SL, que es dediquen a la construcció i a l’explotació d’apartaments turístics.

La unitat 2 de la Brigada Mòbil ha arribat al barri de la Sagrada Família a les sis del matí. Quan encara no havia sortit el sol els agents han trencat el vidre blindat de l’antiga sucursal bancària per desallotjar el que des de fa un any havia esdevingut el centre social okupat i autogestionat La Indústria. L’ordre de desallotjament l’ha dictat el jutjat de primera instància 28 de Barcelona, després que el passat 2 de desembre se celebrés un judici sense la presència de les afectades. Durant els mesos de funcionament el centre ha acollit diversos col·lectius del barri com la Cooperativa de Consum “I un rave”, Arran Sagrada Família, l’ADSE-Dreta, el Grup Llibertari del Poblet i Voltants, el Grup de Dones de l’Eixample, Aseteatro o les reunions del portal web La Intervia. Alhora, les membres del centre han desenvolupat tot tipus de tallers, xerrades i activitats infantils.

A partir de les vuit del vespre una manifestació, amb punt d’inici a la confluència de l’avinguda Gaudí i el carrer Indústria i sota el lema “Al maig resistència a raig”, ha aplegat unes 300 persones i ha recorregut els carrers del barri de la Sagrada Família de Barcelona. “Si ens toquen a una, ens toquen a totes”, “Llibertat preses anarquistes” i “Vosaltres turistes, sou els terroristes” han estat alguns dels lemes més corejats. Diversos manifestants han trencat els vidres d’una desenes d’entitats bancàries (Deutsche Bank, Kutxa Bank, La Caixa, Bankia, Banco de Santander, CatalunyaCaixa, etc…), mentre la resta de la marxa aplaudia. La mobilització ha finalitzat davant del que fins avui era un centre social. Al damunt de la tàpia hi han dibuixat un símbol okupa i la frase “Les idees no es desallotgen”.

La finca és una antiga sucursal de Catalunya Caixa que va ser venuda a la immobiliària Sir Apartments SL per 600.000 euros l’octubre de 2011

La finca és una antiga sucursal de Catalunya Caixa que va ser venuda a la immobiliària Sir Apartments SL per 600.000 euros l’octubre de 2011

Segons informa La Intervia, la finca és una antiga sucursal de CatalunyaCaixa que va ser venuda a la immobiliària Sir Apartments SL per 600.000 euros l’octubre de 2011. La intenció de l’empresa és enderrocar l’immoble per construir-hi un nou bloc d’apartaments turístics. Tot i això, l’empresa no ha sol·licitat cap llicència d’obres, de moment. A més, a l’octubre l’Ajuntament va congelar la concessió de noves llicències per a pisos turístics a tota la ciutat, també coneguts com HUTS (Habitatges d’Ús Turístic). Per tant, a hores d’ara, malgrat el desallotjament, el centre social només pot quedar reemplaçat per un solar o per un edifici tapiat, que s’afegiria a les desenes de milers d’habitatges buits que hi ha a la ciutat.

  • Els Sentís Roldán, i els seus principals descendents Sentís Valls i Sentís Garriga, són una nissaga familiar establerta a Sarrià i vinculada a la jerarquia catòlica

SIR Apartments SL, és una societat mercantil de caràcter familiar rere les sigles de la qual s’amaga la poderosa família Sentís, capitanejada pel patriarca Alberto Sentís Roldán. Segons consta al registre mercantil, SIR Apartments SL té un capital social declarat d’1.800.000 euros i l’empresa matriu Camidre SL, en mans de la mateixa família, ostenta un patrimoni de 28.336.218 euros. Els Sentís Roldán, i els seus principals descendents Sentís Valls i Sentís Garriga, no són una família qualsevol. Establertes a Sarrià i vinculades a la jerarquia catòlica, s’han dedicat al llarg de les últimes dècades al sector de la construcció i l’especulació immobiliària, amb empreses com Lloreda SL, Valldemosa SA, Edificios Badalona SA i Brugarolas Inmobiliaria SL, totes elles amb seu social al carrer París 188 de Barcelona. El patrimoni total de la nissaga és difícil de calcular, però les dues empreses que ostenten el 100% del capital de l’edifici desallotjat al carrer Indústria sumen un valor mercantil de més de 30 milions d’euros.

La unitat 2 de la Brigada Mòbil dels Mossos ha protegit els camions de l'empresa SR Constructors i Promotors que aquest matí han tapiat l'antiga sucursal

La unitat 2 de la Brigada Mòbil dels Mossos ha protegit els camions de l’empresa SR Constructors i Promotors que aquest matí han tapiat l’antiga sucursal

Els camions que, protegits pels antiavalots, aquest matí portaven el material de construcció necessari per tapiar l’edifici, eren de l’empresa SR Constructors i Promotors, una de les peces principals d’aquest entramat familiar i que a la seva pàgina web anuncia promocions d’habitatges de luxe a Vilassar de Dalt, Mataró, Parets del Vallès i la Roca del Vallès.

Jesús Rodríguez, 05/05/2015 https://directa.cat/300-persones-es-manifesten-al-barri-de-sagrada-familia-contra-desallotjament-del-csoa-industria