Lleida: Manifestació Anticapitalista acaba okupant un comisaria abandonada , la C.O.R.B. (Comissaria Okupada Rebel del Barri antic)

Lleida_CORB_2Durant setmanes van aparèixer centenars de cartells per la ciutat de Lleida. Aquell 6 de Novembre 70 persones es van concentrar a la plaça de les granotes i en manifestació van dirigir-se per diferents carrers del centre fins a passar pel costat de l’antiga comissaria de la policia nacional del barri antic, en aquell moment, des de l’interior joves van encendre bengales de llum i la manifestació és va precipitar a entrar a l’interior d’aquell vell edifici.

L’acció anava acompanyada d’un manifest:

QUÈ PASA A PONENT?
Les antigues Oficines de la Polícia Nacional queden públicament okupades alliberant-les així del seu abandonament i de la especulació. L’edifici que fins fa 7 anys donava casa al braç executor de la màxima autoritat del règim democràtic, hui, a través de l’imparable impuls de la cerca de l’autonomia, es converteix en un espai de lliure creació d’alternatives.
Sent conscients del llastre d’aberracions que s’hi van cometre, en aquest lloc no tornarà a tindre cabuda la distinció entre persones legals o il·legals, la vexació, la humiliació, o l’abús de poder, al que lamentablement tan acostumad@s estem.
On hi havia armes per matar, ara existeix la consciència, que s’arma, ferma, en front el Capitalisme i l’ Autoritat.

QUÈ HI PASA?
Es un lloc de funcionament assembleari, enfocat al lliure desenvolupament d’inquietuds i motivacions personals i col·lectives, en un marc de suport mutu i autogestió.
Surt d’un moviment horitzontal que s’alimenta de la voluntat d’apartar de les nostres vides els aspectes de la realitat que ens oprimeix, com son la dominació, la lògica de mercat i el patriarcat.

QUÈ BUSQUEM?
La consecució de la lluita contra el que ens oprimeix mitjançant la formació y divulgació, la creació d’alternatives tangibles, l’acció concreta y creació y reforç de vincles personals i col·lectius.
Així apuntem a caminar cap a dinàmiques no autoritàries, horitzontals i igualitàries, a la reflexió, a la crítica, a l’intercanvi de sabers, a al relació constructiva amb les persones i els moviments sensibilitzats amb els temes que es tracten, etc.
El moviment a més beu de l’autocrítica i debat constant, pel què és capaç d’adaptar-se a noves situacions i a ajudar a confluir diferents punts de vista, tot reforçant els punts comuns, al mateix temps que potenciant les motivacions personals.

PER QUÈ OKUPAT?
Recorrem a l’Okupació perquè no volem ser partícips dels seus injusts mercats, ni creiem en la burocràcia participativa de l’estat, que imposa els seus filtres polítics, econòmics i legals. També així fugim de la dependència econòmica que comportaria un lloguer.
A més aquest emblemàtic edifici, que és propietat de l’estat, amb la nostra acció queda alliberat d’altres possibles 7 anys de falsos projectes que omplin programes electorals i de la interessada i inútil gestió burocràtica.

PUC PARTICIPAR?
Les assemblees són obertes, els dilluns a partir de les 20h. Estem encantad@s de rebre gent amb motivacions noves, per l’energia que sou capaces d’aportar al projecte. Així que si t’ho estàs pensant no dubtes en apropar-te, el creixement és mutu.

PARLANT DE COSES CONCRETES…
Actualment existeixen varies motivacions en desenvolupament que, amb il·lusió desembocaran en projectes a llarg termini, com són: una Xarxa de Recolçament Mutu que inclou una Xarxa d’objectes i Tallers mecànics (ElectroDiògenes, TallerBici) i una Xarxa d’Autogestió d’Aliments; un taller setmanal d’Intercanvi de Coneixements, de Circ; una Embugaderia; una Sala d’Estudi; Menjadors y Sopadors Vegans, etc. A més, el projecte acollirà les reunions del col·lectiu feminista Boira Violeta.

Lleida_CORB_3

Partint d’aquestes idees s’inicia el projecte que de seguida agafa el nom de CORB (Comissaria Okupada del Barri). Durant la primera setmana si realitza una intensa neteja i alguns col·lectius ja utilitzen l’espai. Els més curiosos s’acosten per poder veure aquell maleit edifici sense restricció.

Lleida_CORB_4

Durant la segona setmana s’hi realitzen diversos tallers i esdeveniments com:

Cinema-forum, Taller de Costura, Tallers de Dansa Africana, Reunions, Jam session, Presentació d’un llibre i un Concert de rap.

Amb participació tímida. I sota l’amenaça de què la Subdelegació del Govern ha denunciat l’ocupació al ministeri d’interior i de què hi pot haver un desallotjament en qualsevol moment.

Col·lectius de la ciutat donen suport a la iniciativa i la notícia arriba a mitjans alternatius.

Durant l’assemblea de dilluns 23 de Novembre és programà tota la setmana d’activitats: a condicionament de l’espai, tallers setmanals (dansa africana i costura), curs de10h de soldadura, reunions d’excursionisme, de suport mutu, d’un col·lectiu feminista i també una cafeta musical. El dimarts es va seguir a condicionant l’espai, però el dimecres 25…

Lleida_CORB_1

De matinada (mossos i treballadors) van anar a la CORB i van tapiar la porta. La resposta no es va fer esperar i aquella mateixa tarda 50 persones es van concentrar davant de la comissaria i van fer una manifestació per la ciutat al crit “un desalojo, otra okupacion!”. La manifestació és va dirigir al barri de la Mariola on si estava fent pressió perquè una familia no fos desnonada. Unides les dos protestes es va evitar el desnonament de la família.

Mani_CORB

El dilluns següent (30N) una reunió a la plaça del diposit i després al Casal de Joves va assegurar que el projecte de la CORB segueix endavant.

https://lleidaokupa.wordpress.com/2015/12/02/manifestacio-anticapitalista-acaba-okupant-un-comisaria-abandonada-la-comissaria-okupada-rebel-del-barri-antic/