Lleida: Defensem el Centre Social Okupat La Chispa

201604_Defensem_el_Centre_Social_Okupat_La_ChispaDes de fa temps a Lleida existeix una lluita contra l’especulació i la propietat privada, que busca la creació d’alternatives mitjançant l’alliberació d’espais abandonats o en desús. Can Parra, C.S.O. Lo Pati de les Moreres, la Ràbia, la Gàbia, el Casal Popular de Joves Okupat, l’Ateneu Llibertari Okupat l’Arrel i la C.O.R.B. són exemples de projectes que s’han dut a terme a la ciutat. Amb els que s’ha intentat fer visible una altra manera de organitzar-se sense dependre de les estructures institucionals, a través de l’assemblearisme, l’horitzontalitat, l’acció directa i el suport mutu.

Entenem l’okupació com l’eina per denunciar l’especulació immobiliària, l’individualisme, les vides mercantilitzades i la propietat privada. Per donar espais a l’expressió de noves idees de funcionar, organitzar-se i viure. Potenciar la creació de projectes de persones que no legitimen una societat amb tantes desigualtats i abusos de poder. Espais on poder crear relacions entre la gent, allunyades del consumisme i on poder treballar sobre l’autogestió de les nostres vides.

Malauradament totes aquestes activitats molesten a les institucions que monopolitzen el poder. Això es tradueix en represàlia, en denuncies aleatòries, en l’elaboració de muntatges per estigmatitzar totes les propostes autònomes que neixen.

Fa ja 8 anys que la Chispa es va okupar. Des d’aleshores ha resistit als plans urbanístics però el 27 d’Abril es la data de judici, on es vol condemnar a unes companyes per usurpació de l’immoble i danys a la façana del mateix. Immoble que havia estat abandonat en l’oblit però que amb les ganes i la força d’unes quantes persones va tornar a prendre vida, on s’ha aconseguit crear un espai autogestionat en el qual , al llarg de tots aquests anys , s’han realitzat diverses activitats (tant socials i polítiques com culturals i lúdiques). Ara ha arribat el dia en què els poderosos volen acabar amb aquesta alternativa que amenaça la normalitat i la tranquil•litat d’aquesta ciutat.

Defensem els espais alliberats! De forma col•lectiva i amb estratègia comú podem arribar als objectius marcats. Juntes som mes fortes que soles. Okupa contra l’especulació! Okupa i resisteix!

CONCENTRACIÓ 27 D’ABRIL A LES 11:00H DAVANT DELS JUTJATS

CSO La Chispa
Camí de la Creu, Lleida
https://csolachispa.wordpress.com/

https://csolachispa.wordpress.com/2016/04/05/defensem-el-centre-social-okupat-la-chispa/