Barcelona: La Fiscalia accepta la suspensió del desallotjament del centre social La Rimaia

Rimaia_carrer_Portugal_Barcelona_El document remès al jutjat, al que ha accedit la ‘Directa’, exposa que cal identificar i prendre declaració als okupants

A data de 31 d’octubre, el Fiscal ha remès a la jutgessa la seva conformitat amb la suspensió del desallotjament del centre social La Rimaia de Barcelona, que estava previst pel passat dia 25. En l’escrit, el Fiscal argumenta que previ al desallotjament acordat, cal que es “realitzin diligències policials d’identificació dels ocupants” i “presa de declaració judicial als mateixos”.

Ara mateix doncs, Fiscalia, okupants, l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona en Comú i la CUP han demanat la suspensió del desallotjament. L’advocada Anaïs Franquesa subratlla que és inusual que tants actors ho sol·licitin i entén que “la jutgessa ha de suspendre el desallotjament”. De totes maneres, un membre de la nova Rimaia assegura que no confien en la Justícia i que “serà la força popular la que l’aturi”. Esteve conclou afirmant “continuarem organitzant activitats i mobilitzacions”.

Tal com va publicar la Directa, les comunicacions entre els propietaris de La Rimaia, els Mossos d’Esquadra i el jutjat d’instrucció 31 van deixar al descobert que el desallotjament cautelar es va acordar basant-se en informació falsa. L’Ajuntament va corroborar que l’empresa Camat SL no comptava amb cap llicència d’obres, contràriament al que havia argumentat la promotora per demanar l’expulsió de les okupants de l’edifici.

Gemma Garcia, La Directa https://directa.cat/actualitat/fiscalia-accepta-suspensio-del-desallotjament-del-centre-social-rimaia