Barcelona: Manifestació dissabte 9 de setembre. El Raval no està en venda

NO ENS DEIXAREM FER FORA DEL RAVAL!
La venda i facilitació del consum de drogues dures en pisos i locals amenaça amb arrasar el Raval. Cada dia ens enfrontem a la presència de xeringues, excrements, baralles amb armes a la vista, amenaces, portals rebentats i consumidors que dormen en matalassos a qualsevol lloc. La resposta de l’Ajuntament, la Generalitat i el Govern central ha estat ineficaç fins al moment.
El malson va deixant petjades. Hi ha persones grans que no gosen sortir soles al carrer, ni rebre la visita de familiars. Petits comerciants que veuen caure la seva clientela en picat, es plantegen tancar. Hi ha nens que dibuixen persones clavant-se xeringues, altres que juguen a injectar-se amb un bolígraf. Persones atemorides pels traficants que s’han instal·lat a la seva finca, que volen canviar de barri i no s’atreveixen a participar en les protestes. Emparats per la impunitat, els traficants s’han fet amos de finques i carrers.
Des de fa alguna anys, bancs i especuladors mantenen moltes propietats buides al Raval. No son res més que un número en els seus balanços. Es desentenen de les seves obligacions comunitàries i no actuen davant l’ús delictiu de les seves propietats. Aquests espais son el refugi més llaminer per als traficants de drogues, que també han començat a usurpar llars de famílies impunement.
Paral·lelament, molts veïns es veuen expulsats dels seus pisos per l’especulació immobiliària, perquè pateixen alces desmesurades en el preu dels seus lloguers o perquè el mercat queda copat per usos turístics.
Moltes zones del barri s’han transformat en un gegantesc bar nocturn a l’aire lliure, on l’alcohol circula il·legalment juntament amb la droga, impedint el descans dels veïns.

Davant d’aquesta situació, fem una crida a tots els veïns per organitzar-nos i exigim:
1. Que Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana desallotgen als traficants quan se’ls anomena informant d’una nova ocupació delictiva, i no es limitin a fer acte de presència.
2. Que els jutges tramitin ràpidament les ordres de registre en els immobles en els quals s’està delinquint de manera flagrant.
3. Que des de l’administració municipal, estatal i Generalitat es legisli per:
• Per obligar als bans i especuladors a cedir els immobles buits a lloguer social.
• Posar fre als excessos de l’oci nocturn i la indústria turística.
FORA TRAFICANTS I ESPECULADORS! VIVENDES BUIDES NO! NI OCI NI NEGOCI: EL RAVAL NO ESTÀ EN VENDA!
AJUNTAMENT, GENERALITAT I GOVERN CENTRAL, EXIGIM SOLUCIONS!
NO FALTEU A LA MANIFESTACIÓ! DISSABTE, 9 DE SETEMBRE A LES 18h
C/ RAMALLERES (SEU DEL DISTRICTE)
#veïnatdelRaval / veinatdelraval [at] gmail [dot] com

http://ellokal.org/manifestacio-dissabte-9-de-setembre-el-raval-no-esta-en-venda/