Montreuil/Paris (França): Okupem les cases, destruïm les presons ! Manifestació divendres 16 de febrer 2018

Problemes de vivienda a Montreuil?!

Clar que si! Ací és ben difícil trobar allotjament quan no tenim els documents d’identitat que pertoquen, bones garanties, un bon sou o si tenim problemes amb l’administració social. És molt difícil per les que no voleo i/o no poden complir amb totes les condicions que exigeixen els propietaris, és molt difícil esperar una vivenda social durant anys, prèmer fort les dents en cada reforma “social”…

En juliol de 2016, l’Alcaldia va desallotjar a diverses famílies romaneses dels seus habitatges a la Boissière (barri popular de Montreuil); els Baras, un col·lectiu de persones sense papers, van estar obligats a deixar Montreuil després de diverses obertures i desallotjaments; en decembre 2017, rue Ernest Savart (en Montreuil), una okupació d’una trentena de dones va ser desallotjada; poc a poc, el “foyer Bara” és destruït, els habitatges tapiats regularment; i en 2017 moltes més persones van ser desallotjades de les seues cases.

Açò és el que passa a Montreuil, però també podria estar passant en altres llocs, al “Gran París” que està per vindre o en qualsevol ciutat afectada per la reestructuració urbana i la gentrificació.

Ací i per tot arreu, l’Estat, l’Ajuntament, els especuladors i la policia, amb la col·laboració d’alguns ciutadans-vigilants, estan a la caça dels més obres, augmentant el cost de vida i deixant que es deterioren les seues condicions d’existència per a espentar-los a que se’n vagen, o bé expulsar-los simplement.

Mentre hi ha cases buides i gent als carrers, ells estan a l’aguait de tota okupació, d’una casa o d’un tros de vorera, utilitzant totes les armes que posseeixen, arrests, controls, cops i pressions. Ells tenen la llei per ells i quan no és així, la tergiversen com volen.

La Justícia, troba per exemple, mitjans per a penalitzar l’okupació, inculpant a les persones de degradacions i robatoris. Una persona està en presó en Fresnes des d’octubre de 2017, acusada de robatori amb intent d’obertura d’una okupa en Arcuiel, i en novembre tres persones han passat una setmana en presó abans de ser alliberades, per un suposat intent de robatori en una vivenda buida a Montreuil.

Per la seua política d’allotjament, ajustada a diverses mesures de seguretat, l’Estat tria, gestiona i clava pressió sobre les més precàries, traçant els camins entre el centre d’allotjament d’urgència i el centre de detenció, la ciutat HLM i la presó, perquè al final tothom vaja al compàs.

Rebutjar s’otmetre’s a aquestes lògiques, és poder gaudir de vegades d’un allotjament més decent, és intentar escapar-se del control de les nostres vides (treball, papers…), és experimentar situacions de solidaritat, de suport mutu, d’autonomia, és poder qüestionar concretament la propietat.

Mentre aquest món es recolze en la propietat, mentre hi haja gent al carrer, mentre hi haja presons, nosaltres continuarem okupant cases i prenent els carrers !

Okupem les cases, destruïm les presons !

Manifestació divendres 16 de febrer 2018, a les 19h a l’entrada del carrer peatolal, Croix-de-Chavaux, Montreuil.

[fr.squat.net.]