Sabadell: Okupat el cinema Euterpe

Indymedia-Barcelona, 4 ago. 2005

Ja s’ha inaugurat el C.S.A. L’Euterpe a la Rambla de Sabadell, okupant un espai emblemàtic de la ciutat que vol ser derruit.

La nit del passat 17 de juny va ser okupat a Sabadell l’emblemàtic cinema Euterpe, situat a la Rambla de la ciutat. El passat dissabte dia 30 de juliol, després d’una gran tasca de rehabilitació duta a terme per un gran nombre de persones que es van emocionar amb el projecte i van venir a collaborar i fer-se seu l’espai, es va inaugurar el centre social amb una gran festa que va durar tot el dia, i on van participar persones de totes les edats. Activitats per nens, cercavila, dinar popular, més de cinc hores d’espectacle al teatre i concerts a la nit van tornar a omplir de vida un espai que es trobava tancat des de fa gairebé una desena d’anys.

El cinema Euterpe té un gran valor històric, va ser construït l’any 1893 com a teatre i més tard es va convertir en cinema, arribant a ser un del tres millors cinemes de l’estat espanyol. Els seus propietaris porten anys intentant derruir aquest tros d’història de la ciutat que tothom estima. El diumenge següent a l’okupació es van obrir les seves portes i milers de persones van entrar-hi a fer un cop d’ull, l’emoció de pares i avis que recordaven l’Euterpe gairebé es podia respirar.

Ara els gairebé 1400 metres quadrats del cinema i un edifici annex es troben okupats i oberts a qui vulgui realitzar-hi activitats. Un bon nombre de collectius han fet seva una de les nombroses sales i tot l’Euterpe es ple d’activitat i constant rehabilitació de l’espai. Us convidem a tots i a totes a veure i viure L’Euterpe, situat a la Rambla de Sabadell, al costat de la plaça de l’ajuntament.

RECUPEREM-LO
C.S.A. L’Euterpe