Barcelona: Banc expropiat de Gràcia

Banc expropiat de Gràcia
Travessera de Gràcia 181 Joanic o Fontana

Qui som?
Som veïns i veïnes del barri, joves, gent gran, estudiants, treballadors, aturades, immigrants, etc., persones que participem als moviments socials i a diferents col·lectius i entitats de Gràcia, però sobretot, som persones precàries, fartes de veure com el poder financer, governat per grans empreses i entitats bancàries, especulen amb les nostres cases i vides, cansades de veure, com l’Estat sobreposa els interessos econòmics a les necessitats de les persones.

Estem fartes de veure com es retallen els drets socials, en àmbits com l’educatiu o el sanitari, mentre que augmenten pressupostos en despeses de cossos repressius de l’Estat i armament militar; fartes de veure com els diferents governs utilitzen l’ús de la por, violència, discriminació i vulneració de drets fonamentals per resoldre problemes que afecten a la societat civil.

Per què hem ocupat un banc?
Aquests són la màxima expressió del capitalisme, sent una de les senyals més evidents el fet que puguin estar traient beneficis del patiment de la majoria de la població.

Cada dia a l’Estat espanyol hi ha aproximadament uns 300 desnonaments, on els bancs acostumen a ser els responsables dels desnonaments de les famílies per impagament de les hipoteques. A Barcelona hi ha milers de persones sense casa o vivint en extrema pobresa. Com a contrapartida, només en el nostre barri hi ha uns 800 pisos buits, i com a tants altres llocs es segueix fent fora els veïns i veïnes del barri.

Creiem que és l’hora de fer front a l’especulació i a les màfies immobiliàries i financeres. Lluitem per les nostres cases, centres socials, casals i/o ateneus, i pel nostre futur immediat i vital, però també pel món en el que volem viure. En solidaritat amb els i les veïnes, pels espais en perill de desallotjament o desnonament i pel suport mutu resistirem i resoldrem de forma directa, activa i col·lectiva les nostres necessitats bàsiques.

Per tot això s’ha alliberat aquest banc que portava temps en desús, per donar cabuda a les necessitats i iniciatives del barri i dels diferents col·lectius i associacions. Volem que sigui un punt d’encontre, que generi debat i discussió, per portar a terme tot tipus d’activitats —com xerrades, tallers, passi de documentals, etc.—; per construir, entre tots i totes, un punt de trobada i d’informació del barri.

Què estem fent?
Poc a poc són més les activitats i tallers que s’estan realitzant (classe de guitarra, sopadors, etc.) o que estan en procés de començar (classes de salsa, jiu-jitsu, etc.), com molta és la gent que s’ha passat a arreglar l’espai o a portar coses que poguessin servir (taules, menjar, llibres, etc.). Si vols saber què material fa falta, quines activitats s’estan fent o simplement per col·laborar amb el projecte passa’t pel banc i pregunta.

Si es produís el desallotjament del banc:
-Concentració en el moment davant de l’espai.
-Manifestació a les 20h del mateix dia a plaça Revolució.

Ens pots trobar cada dia de 17h a 22h o cada dijous a les 19h a l’assemblea de l’espai.

VINE I PARTICIPA!
ALLIBERANT ESPAIS, CONSTRUÏNT ALTERNATIVES!

——————————————————————————-

PROPERES ACTIVITATS al banc expropiat de Gràcia
Travessera de Gràcia 181 Joanic o Fontana

L’espai està obert cada dia de 17h a 22h. Aquest horari s’ampliarà en funció de les activitats.

Dissabte 5: 16h classe d’iniciació a la guitarra. Cal portar guitarra.

Diumenge 6: a partir de les 11h taller de pintura per a nens i nenes.

Diumenge 6: taller de primers auxilis d’11h a 21h. Si vols participar cal que siguis puntual pel matí i que et puguis comprometre a estar tot el dia.

Dimecres 9: Sopador vegà (20h) + Passe de vídeo (21h): “End civ: resist or die”

“Pelicula de Franklin Lopez que examina l’addicció a la violència sistemàtica i la explotació al medi ambient que domina les cultures “civilitzades” occidentals. Basada en els llibres “Endgame” de l’autor Derrick Jensen on es pregunta: Si la teva terra és envaïda per extraterrestres que destrueixen boscos, enverinen l’aigua i l’aire, i contaminen les collites, resistiries l’ocupació?”

Dijous 10: 19h assemblea de l’espai. Si vols fer alguna activitat o participar del projecte, aquest és el teu moment.

Divendres 11: 19h xerrada «Les energies que ens envolten i com ens afecten a la salut»

Divendres 11: 20h el grup de treball d’habitatge i espai públic de l’assemblea de la vila de Gràcia organitza un cine-fòrum amb el documental «Oscuros portales» de Falconetti Peña. Es farà a la plaça de les Dones del 36, però si plou es passa l’activitat al banc expropiat.

“Situat al centre històric de la ciutat, el vell Barri Xino s’havia convertit en un suculent pastís immobiliari. A la seva Frontera Nord, una legió de cívics aquarterats en museus, universitats i centres de cultura contemporània, esperava a què la policia els netegés els carrers d’insolvents per tal d’apoderar-se’n. A la seva Frontera Sud, els lloctinents de la indústria turística desembarcaven les seves tropes d’ociosos des dels moderns creuers atracats al port. Un setge en tota regla havia començat, una guerra que s’encebava en les dones del carrer. Es lluitava casa per casa … “.

Altres activitats que estan en preparació: classes de salsa (necessitem miralls), de flamenc (miralls i fustes pel terra), de jiu-jitsu (tatamis i quimonos) i biblioteca (llibres que no es puguin trobar a la biblioteca pública).