Manresa: La PAHCB okupa una masia de Cajamar i n’aconsegueix el lloguer social

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme del Bages (PAHCB) ha aconseguit el lloguer social per la Masia La Sort, okupada el dissabte 2 de juny a la zona dels Comtals de Manresa. La negociació iniciada el dilluns 3 de juny entre la Plataforma i l’entitat bancària CajaMar, propietària de la masia, ha acabat amb l’acceptació i acord d’un lloguer social. Aquesta setmana es tancaran les negociacions i es firmarà l’acord que establirà un lloguer social que anirà dels 100 a 150 euros al mes. La parella afectada pel desnonament de la masia La Sort, situada a la zona dels Comtals de Manresa, va firmar a principis de maig un acord per la dació en pagament. Posteriorment, CajaMar es va negar a oferir l’opció d’un lloguer social. Segons ha exposat la PAHCB en un comunicat: “La parella que aspirava a recuperar la masia amb la modalitat del lloguer social, es trobava en una situació de total indefensió, obligats a traslladar-se a cases de familiars que viuen a molta distància de Manresa”. Davant d’aquesta situació, la Plataforma va decidir alliberar l’espai i, així, pressionar perquè l’entitat bancària els l’ofereixi en lloguer social, fet que ha aconseguit.

Suport en l’okupació
L’okupació va comptar amb la participació d’un elevat nombre de membres de la Plataforma i persones solidàries amb les afectades de la Masia La Sort. No hi hagut incidents ni identificacions per part dels Mossos d’Esquadra, malgrat que diumenge al matí, al voltant de les 10h, van fet acte de presència a la finca.
La Plataforma també ha indicat que han contactat amb membres de l’actual equip de govern de l’Ajuntament de Manresa (CiU) per tal que es posicionessin amb el cas i hi donessin suport, però aquests van “declinar posicionar-se abduint la desconeixença del cas”, tot i que, prèviament, ja havia estat tractat pels serveis socials del consistori. Per altra banda, la família afectada ha agraït el suport social rebut i ha celebrat aquesta gran victòria materialitzada amb el lloguer social.

La Directa http://directa.cat/noticia/pahcb-okupa-una-masia-propietat-cajamar-reclama-lloguer-social