Barcelona: L’Ajuntament suspèn el desallotjament del centre social autogestionat Can Vies

Can_Vies_kartela

El centre social autogestionat Can Vies va anunciar el passat dissabte que s’ha decretat la suspensió del desallotjament de l’emblemàtic espai amb 17 anys de funcionament. De fet, va ser el mateix regidor del districte Jordi Martí qui ho va comunicar a les entitats de la Plataforma de suport a Can Vies. El president del Centre Social de Sants (AVV de Sants) així ho ha confirmat, assenyalant que des dels serveis jurídics del consistori en breu es materialitzarà des d’un punt de vista legal aquesta suspensió per tal d’obrir un diàleg amb les entitats que eviti l’actuació policial i pugui trobar una solució al conflicte obert amb TMB (Transports Metropolitans de Barcelona), que és l’empresa titular de l’immoble. Cal recordar que el desallotjament s’hauria pogut produir a partir de demà 1 d’abril, segons l’auto del jutjat de primera instància 6 de Barcelona.

Malgrat això, des de Can Vies i a l’espera de la confirmació judicial de la suspensió, es manté la setmana d’activitats, que ahir ja va comptar amb una xerrada de l’Obra Social de la PAH i l’actuació del cantautor Pau Alabajos. Demà es preveu l’actuació de Cesc Freixas i David Caño, i dimecres serà el torn de Feliu Ventura. Les lluites de Panrico, autobusos TMB, Marea groga d’educació, feminisme i contra l’experimentació animal també seran presents a la capella del centre social fins divendres. Aquestes activitats se sumen a la presentació d’instàncies del passat dijous i a la campanya de fotos per Can Vies.

JESÚS RODRÍGUEZ http://directa.cat/noticia/lajuntament-barcelona-suspen-desallotjament-del-centre-social-autogestionat-can-vies