Barcelona: Sobre el CSOA Transformadors

CSOA_Transformadors_BarcelonaEl passat 16 de juliol vam okupar finalment Transformadors. Transformadors és ara un centre social que comença a funcionar i donar-se a conèixer, establint lligams al barri i més enllà. Perquè el col·lectiu que formem Transformadors l’integrem persones de diversa procedència a qui ha unit tant l’activisme polític com el contracultural, que de fet no podem concebre de forma separada.

L’edifici, construït el 1925 i propietat del consistori, portava 7 anys completament abandonat després d’una etapa d’escassa activitat. El Consell de la Joventut de Barcelona, òrgan d’interlocució entre les entitats del barri i l’ajuntament, canalitzador cap a les vies institucionals de les reivindicacions de la joventut de la ciutat, va ser l’últim a gestionar-lo fins que es va desplaçar al barri de Gràcia.

Abans, però, el Casal dels Transformadors havia vist emergir una corrent subterrània de la història que lliga amb nosaltres… Un company sentenciava en conèixer l’alliberament de l’edifici que s’havia produït un tancament de cicle: 30 anys després del primer concert del Colectivo Squat de Barcelona a Transformadors (que hauria de servir per a finançar la primera okupació com a tal a l’Estat Espanyol -octubre de 1984-) un grup de persones entràvem per la finestra per fer-ne un centre social okupat. En aquells primers anys vuitanta moltes coses passaven en aquesta ciutat. Entre d’altres, un moviment anarquista que veia esvair la seva força política després de l’esclat inicial de la transició, anava difuminant-se en certes formes de resistència que planejaven el moment de tornar a assaltar la societat. Nosaltres, no cal dir-ho, som hereves d’aquella època i ara és el nostre moment.

Sabem que soles no avançarem gaire lluny i per això, no només ens obrim a les veïnes, també els ateneus, col·lectius i altres centres socials llibertaris de Barcelona han de sentir aquest espai com a seu, com a nostre. Volem fer xarxa i donar-nos suport i així el moviment que generem serà imparable.

CSOA TRANSFORMADORS
Carrer d’Ausiàs March 60
08010 Barcelona
csoatransformadors [at] riseup [dot] net
https://csoatransformadors.wordpress.com

https://csoatransformadors.wordpress.com/sobre-el-csoa-transformadors/