Barcelona: L’Ajuntament desmenteix que els propietaris de la Rimaia tinguin cap llicència d’obres

Rimaia_Barcelona_La promotora immobiliària Camat SL va al·legar davant la jutgessa que les obres eren “imminents” i per això demanava un desallotjament cautelar urgent

“No consta cap llicència d’obres, comunicat, ni assabentat en referència a la ronda de Sant Pau 12, ni a carrer de les Flors 11, des de la data de la construcció de l’immoble”. Així de contundent és la resposta de l’Ajuntament de Barcelona a la petició feta per les actuals habitants de l’edifici de la Rimaia de la ronda de Sant Pau. És a dir, els administradors de la finca, capitanejats per l’empresari Santiago Cardete Olmo no han demanat mai, des de l’any 1993, una llicència d’obres per a fer cap reforma i desbloquejar la situació d’abandó de l’immoble. La informació és rellevant, atenent a que la propietat va assegurar davant la jutgessa que les ocupants estaven provocant pèrdues econòmiques per la impossibilitat de tirar endavant aquestes obres, i per això, reclamaven que la justícia ordenés un desallotjament cautelar. Fonts judicials han confirmat que així consta a l’expedient del cas.

El consistori barceloní va reclamar dilluns la suspensió del desallotjament atenent a la presència dins l’immoble de famílies amb criatures. La jutgessa Beatriz Balfagón ha denegat aquesta petició i manté l’amenaça policial sobre l’edifici. Per contra, les ocupants, després del festival musical de dilluns al vespre hi mantenen les activitats i esperen poder aturar la intervenció dels Mossos d’Esquadra.

Propietats per tota la ciutat

La societat mercantil Promotora Inmobiliaria Camat SL té finques arreu de la ciutat de Barcelona. Així es desprén de les dades que consten al cadastre. Les cinc vivendes, el local i el pàrquing de la ronda de Sant Pau estan valorats en 1.321.000 euros. Al carrer Sicília tenen la titularitat de 35 magatzems i places de pàrquing que sumen un valor de 325.500 euros. Al districte de Les Corts són propietaris de 4220 metres quadrats per un valor d’1.900.000 euros, concretament al carrer Caballero. I la llista s’allarga amb una vivenda al carrer Rosselló, dotze magatzems al carrer Lepant, dues vivendes al carrer Pinyol, 39 places de pàrquing i magatzems al carrer Jaume Roig, onze magatzems a l’avinguda Josep Tarradellas, 34 places de pàrquing al carrer Rocafort, i locals comercials a la rambla de Fabra i Puig i el carrer Bofarull. També són titulars de nombroses finques a la comarca del Maresme. Malgrat aquest ingent patrimoni, al registre mercantil s’ha fet constar que l’empresa té un capital social de només 30.050 euros.

Jesús Rodríguez, La Directa https://directa.cat/lajuntament-de-barcelona-desmenteix-que-propietaris-de-rimaia-tinguin-cap-llicencia-dobres