Terrassa: El Kasalet reclama que l’Ajuntament s’impliqui en la lluita contra l’especulació immobiliària

La campanya en defensa del Kasalet també reclama la implicació de l’Ajuntament de Terrassa, ja que es considera que s’ha de lluitar contra l’especulació immobiliària en totes les seves formes i des de tots els fronts. Així es va reclamar a la manifestació del passat dissabte 16 de desembre a la tarda, la qual va estar encapçalada per la pancarta ‘Les immobiliàries especules i desallotgen. Què fa l’Ajuntament?’. Membres de la campanya informaren que actualment el judici es troba suspès i a l’espera de que es torni a fixar una data de celebració.

El Kasalet es troba en perill de desallotjament per la denúncia interposada per la societat Visolgran SL. Aquest fet podria suposar trencar amb més de dotze anys d’autogestió del Kasal Okupat i Autogestionat Josep Berney, i en el qual hi participen també diversos col·lectius socials de la ciutat. Són 12 les persones encausades davant la denúncia de l’empresa Visolgran SL.

Al poc de començar la manifestació en defensa del Kasalet al Parc dels Catalans, aturada davant l’oficina de Finques Vidal Gomà. Aquí es va tornar a denunciar l’entramat d’empreses que hi ha darrere la demanda de desallotjament. Segons els membres del Kasalet, es tracta d’una estratègia habitual d’empresa creada a l’efecte – Visolgran SL – per fer la compra dels immobles, en aquest cas del Kasalet i els edificis adjacents del carrer Societat, “a través d’una persona jurídica amb els conseqüents beneficis que això suposa”.

Durant les aturades davant l’ajuntament i al Vapor Ventalló, s’han llegit els comunicats de suports per part de diferents col·lectius, com ara: Casal Popular Atzur, CUP, Fem Kalle, Terrassa Sense Murs, Arran, Rudes Rebels i Solidaritat Antirepressiva de Terrassa. Els comunicats han reivindicat el Kasalet com a espai de trobada del jovent organitzat, i en què contra l’especulació immobiliària no s’ha de fer cap pas enrere. A banda dels crits contra l’especulació (“Si el Kasalet va a terra, Terrassa en peu de guerra”), durant el recorregut de la marxa, també s’han fet mencions a la llibertat dels presos polítics – “No hi som totes! Falten les preses. Amnistia i Llibertat”-, tal com es va fer fa pocs dies en una altra acció per demanar el seu alliberament.

El col·lectiu autogestionari també considera positiu aquest ajornament, donat que els permet preparar millor la defensa i les mobilitzacions de defensa, així com de denúncia de l’especulació immobiliària que hi ha al darrere d’aquest intent de desallotjament del kasalet, la mateixa que des de fa anys ha portat a la misèria centenars de milers de persones famílies.

Posteriorment, el mateix dissabte es va celebrar un concert a la Sala La Nau de Barberà del Vallès per recaptar fons en la campanya de defensa del Kasalet.

Miquel Gordillo

https://malarrassa.cat/2017/12/18/el-kasalet-reclama-que-lajuntament-simpliqui-en-la-lluita-contra-lespeculacio-immobiliaria/