Lleida: Fi de l’Ateneu Llibertari Okupat L’Arrel

ateneu_llibertari_okupat_larrel_lleidaCOMUNICAT DE L’ASSEMBLEA DE L’ATENEU LLIBERTATI OKUPAT L’ARREL 2 DE JULIOL DE 2015

Després d’avui, després de les 10:15 del matí, després que els gossos d’esquadra manats pels responsables de la Injustícia Constitucional apliquin la LLEI, després de comprovar que encara que tinguem la raó, no podrem plantar cara a la seva VIOLÈNCIA, després de desallotjar, desnonar o fer desaparèixer l’Ateneu Llibertari Okupat l’Arrel i entregar-los-hi al GRUPO BANCO POPULAR. Després de tot això només podem dir:

GRÀCIES! A totes les persones que demostrant la seva dignitat prefereixen la LEGITIMITAT A LA LEGALITAT, A TOTES LES PERSONES QUE HAN FET POSSIBLE AQUESTA REALITAT:

1 ANY D’ATENEU LLIBERTARI OKUPAT L’ARREL A LLEIDA.

Gràcies per fer de la vida un lloc més just!

Volem agrair a totes les persones que durant l’estiu del 2014 van treballar dur per rehabilitar l’espai de l’Ateneu i que durant tot aquest temps han contribuït amb el seu temps, enginy i diners a la millora d’aquest espai. Gràcies a tots els col·lectius que han participat en aquesta aventura: a l’Assemblea Llibertària de Lleida, promotora d’aquest projecte i òrgan de gestió de la biblioteca de l’Ateneu i de tantes activitats. Gràcies a la Coordinadora Antifeixista de Lleida per omplir de vida l’Ateneu, amb la gestió del gimnàs i organitzadora de vàries activitats. Gràcies al grup de dones Telaranya per realitzar trobades i activitats vàries. Gràcies als Bastoners de la UdL que van utilitzar l’espai de l’Ateneu. Gràcies a les persones que han tirat endavant el taller de costura, on cada dimarts podies aprendre aquest art. Gràcies a les persones que han tirat endavant la Botiga Lliure, a totes les persones que han dut coses i a totes aquelles que n’han agafat. Gràcies als que han tirat endavant tallers com el de circ o de defensa personal, llàstima que ara que començaven a consolidar-se s’han d’aturar.

Gràcies a tots els artistes que han fet de l’Ateneu un espai de difusió d’art: al grup de grafiters PROHIBITS, especialment a LA IRA. Al pintor Xavi Valiente i Abdi Ami Omar per les seves exposicions. Al fotògraf Vesperous Oux. Al mural de Llukuter. Als músics, molts d’ells del grup “Ecra ed otorkse” que han amenitzat sempre que han pogut les pizzeries i activitats de l’Ateneu, més totes aquelles que han participat a les Jam Sessions.

Al grup de teatre “Íntims Produccions”, a l’actriu CRANEO, als CLOWNS Fidel I Xancleta, i també al Banyetes punky, tots de Lleida. I altres artistes que no recordem.

Gràcies als grups de música que han participat en l’autogestió o les festes de l’Ateneu: La Peste Puta (Belianes), Enatizo (Binefar), A.C.A.B.A.D.A.S. i Mierda (Granada), Xavier Mayora (Lleida), KOERS (Lleida), Amaika (Tarrega), La petaluda en elm street, El Marti de Termens, Pastillas de Lavabajillas (Zaragoza), Kaos en el Parlamento (Zaragoza), Adam Mc, i a tots els rapers que han vingut a l’Ateneu.

Als Col·lectius, associacions i persones que han realitzat xerrades, presentacions de llibres i tallers a l’Ateneu: Grupo el Pensador de Zaragoza, a Pedro García Olivo, a Amadeu Caselles, a Javier Avila, a Monjas Sierra, a Manuel Olarieta, a Peter Gelderloos, Fransisco Collado Cervero, a Chowy, a l’editorial Aldarull, a l’ICEA ( Institut de Ciències Econòmiques de l’Autogestió), a

l’historiador Jordi Soldevila, al Procès Embat, a la Federació Anarquista de Catalunya, a Libélula Verde. Als companys de la Plataforma Aturem el Fracking de Catalunya, als de la Plataforma No a la MAT de Girona, a les companyes Solidàries amb Itoiz i de la lluita contra el TAV a Euskal Herria, a les companyes contra el recreixement del pantà de Yesa. Als membres del col·lectiu l’Adhesiva i de la plataforma de Solidaritat amb Guatemala, de Barcelona. A les persones solidàries que han vingut a explicar casos repressius com el de: Fransisco Solar i Mónica Caballero, els opositors al Pla Caufec, lluitadors italians contra l’energia nuclear, encausats antifeixistes del 12 d’octubre, lluitadors anticapitalistes de Mèxic…

Gràcies a veïns i veïnes, especialment al restaurant Ferreruela, que mai han posat en risc el futur d’aquest projecte. Igualment volem agrair a la botiga La Festa per les facilitats que ens ha posat.

No ens volem oblidar de ningú, agraïm també a aquelles persones de la CNT, CGT, el CSO la Chispa, la ecoxarxa de Lleida, el grup de Dones Telaranya, Okupació Rural de La Selva i Isclles, A les trinxeres, Sarna Social, a la Baula, a joves de Pardinyes i de la facultat d’Agrònoms que ens han donat el seu suport i els ànims per seguir endavant aquest projecte. Volem cridar als quatre vents la potencialitat del moviment anarquista a Ponent i de l’ àrdua labor que han dut i segueixen/seguim duent per seguir vivint les nostres vides fins que aquest sistema rebenti!

Volem agrair a tots els productors de Cervesa Artesanal que han fet possible que el projecte de l’Ateneu s’atansés al consum responsable: La vella Caravana de Menàrguens, a La Cervesa Pirata de Súria, a la Cervesa Seelen d’ Almacelles i finalment a la Cervesa de Lleida Lumpen Bier. També volem agrair a totes les persones que han col·laborat amb el projecte de la pizzeria dels dijous, gràcies a tots ells el projecte de l’Ateneu i altres han pogut tirar endavant, estem contentes d’autogestionar projectes amb una alimentació sana i de qualitat. Agrair també als advocats que ens han donat suport en tot moment.

I segur que ens deixem a molta gent, però l’important no són aquests agraïments, sinó la vida i el creixement personal i col·lectiu que durant aquest any hem viscut! Demostrant un cop més que L’ANARQUIA FUNCIONA! I que l’autoaprenetatge i les activitats alternatives són una realitat de transformació personal i social.

Gracies!!

També dir-vos que som persones molt inquietes i que no tardarem molt a crear un altre espai alter-Natiu a la ciutat! Aquest cop esperem que sigui més inclusiu i aprendrem dels errors que “l’assemblea de l’Ateneu” hem comés durant aquest any de vida!

NO ENS ALIMENTEN LES MOLLES, LABOREM EL PA SENCER

Ateneu Llibertari Okupat L’Arrel
Carrer dels Comtes d’Urgell 31, Lleida
https://ateneullibertarilarrel.wordpress.com/

https://ateneullibertarilarrel.wordpress.com/2015/07/06/fi-de-lateneu-llibertari-okupat-larrel/