Una desena d’assemblees antirepressives fan pinya i convoquen una marxa sota el lema ‘Lluitant respondrem’

La protesta es fa aquest dissabte 13 de juny i aplega els casos Pandora, Pinyata, Efecte Can Vies, vaga general 29-M, Aturem el Parlament, Tres de Lleida, Sergi i Quique, 5 anarquistes de Sabadell i Antifeixistes 12-O de 2013.

Des de fa tres anys, les operacions dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional espanyola contra els moviments socials s’han multiplicat. Les detencions posteriors a l’encerclament del Parlament de Catalunya van obrir una etapa de barra lliure repressiva que Felip Puig va definir amb aquella frase “d’anar una mica més enllà de la llei”. La pàgina web de delacions i les posteriors detencions de persones que havien participat en la vaga general del 29 de març de 2012 van consolidar un modus operandi policial que té en la Divisió Central d’Informació la seva punta de llança. Seguiments, escoltes telefòniques, monitoreig de les xarxes i portes esbotzades de matinada són pràctiques que s’han fet habituals. Des del Departament d’Interior català i des del Ministeri de l’Interior espanyol s’ha posat el punt de mira en el moviment anarquista, les operacions Pandora i Piñata en són els dos exemples més clars. A aquest balanç cal sumar-hi les detencions per les protestes antifeixistes del 12 d’Octubre i en el marc de la resistència al desallotjament frustrat de Can Vies.

Campanya ‘Lluitant respondrem’

Davant d’aquest panorama els grups de suport a totes aquestes causes s’han reunit en assemblea les últimes setmanes i han decidit sumar esforços. Han editat una revista on s’expliquen cadascun dels casos i han convocat una manifestació sota el lema Lluitant respondrem, que tindrà punt d’inici aquest dissabte 13 de juny a dos quarts de set de la tarda a plaça de Sants de Barcelona. Com a prèvia a la marxa reivindicativa aquests dies s’han fet encartellades, s’han penjat pancartes i s’han fet accions simbòliques. L’última s’ha viscut aquest divendres a migdia a les portes de la seu central del Partit Popular de Catalunya, al carrer Urgell de Barcelona. Durant quinze minuts hi han desplegat una pancarta i han posat adhesius a les vidrieres i els plafons publicitaris amb la imatge d’Alícia Sánchez Camacho, mentre cridaven “si ens toquen a una, ens toquen a totes”. Un agent de paisà de la policia nacional espanyola ha sortit de les oficines del partit i els ha dit “la libertad de expresión en la calle, no aquí”.

Jesús Rodríguez, La Directa https://directa.cat/actualitat/una-desena-dassemblees-antirepressives-fan-pinya-convoquen-una-marxa-sota-lema-lluitant