Barcelona: Un atac feixista calcina l’Ateneu Popular de Sarrià

El local ja havia patit atacs amb anterioritat, que s’han intensificat des de la celebració del referèndum. A les parets del pati han aparegut esvàstiques, creus cèltiques i la pintada “Muerte a los CDR”.

De nou, avui cap a les tres de la matinada, l’Ateneu Popular de Sarrià ha patit un incendi provocat, que ha deixat el local destrossat. A l’espera de l’informe de bombers, ja han avançat que probablement l’edifici s’haurà d’enderrocar degut a les males condicions en què ha quedat. Al pati ha aparegut la pintada “Muerte a los CDR”, esvàstiques i creus cèltiques, segons han pogut comprovar membres de l’Ateneu. Tot i així, la Guàrdia Urbana ha fet constar en el seu informe “causes desonegudes” i segons les ocupants els han confirmat que l’immoble ha estat en flames durant quatre hores. L’Ajuntament de Barcelona ha comunicat a l’Ateneu que posaran una denúncia perquè s’investigui l’origen de l’incendi.

No és la primera vegada que ataquen la seu de diferents col·lectius del barri. Segons membres de l’Ateneu, els atacs s’han intensificat des de la celebració del referèndum, el passat 1 d’octubre. Abans, ja hi havien trobat pintades feixistes al pati, però el 18 de novembre un grup va aconseguir entrar al local trencant la finestra posterior i van provocar greus destrosses: mobles trencats, cartells esquinçats, material fet malbé i pintades amb el símbol del jou i les fletxes adoptat per la Falange i el franquisme. L’atac es va produir precisament el mateix dia que s’havia celebrat una concentració unionista a plaça Artós.

L’Ateneu Popular de Sarrià va néixer el 10 de desembre del 2015, quan un grup de joves del barri convocades per l’Assemblea de Joves de Sarrià-Esberla va okupar la masia del carrer Hort de la Vila 29. Des d’aleshores ha estat focus d’atacs en forma de pintades, silicona al pany o destrosses a la porta, que han denunciat reiteradament. Membres de l’Ateneu esperen ara saber si podran recuperar algunes pertinences, però els bombers no permeten l’entrada a ningú pel risc que suposa. Les conseqüències d’aquest darrer atac probablement seran irreversibles.

La Directa https://directa.cat/actualitat/un-atac-feixista-calcina-lateneu-popular-de-sarria