Barcelona: Un altre desallotjament per construir pisos de luxe

Dijous 14 a la tarda uns quants matons d’una recent creada empresa especialitzada en “desokupar”, paletes, un manyà, van aconseguir entrar a Can Dimoni, edifici okupat des del Juliol 2015, al carrer Josep Torres 20, a la Vila de Gracia. La seva actuació fou la següent; vigilar l’edifici per atacar quan no hi hagues ningú a l’interior. Arribat el moment, a les 16h, van intentar rebentar la porta, al veure que no podien, van rebentar la persiana d’un local, y posteriorment amb taladro y radial endollats van poder obrir la porta de l’edifici. Seguidament van treure tots els objectes personals de les habitacions i les van apilar a un racó d’un local dotant d’impersonalitat l’espai.  I van començar a destrossar i enderrocar l’edifici catalogat com a patrimoni. Donant èmfasis, a les habitacions habitades i als lavabos. La ràpida mobilització de veïnes, amigues i companyes va plantar cara a les pràctiques mafioses del propietari i va aconseguir aturar temporalment els enderrocs sense llicencia que van començar, però van anar per feina. Els bombers van declarar l’edifici en estat ruïnós, el que va sentenciar l’efectivitat d’aquest desallotjament irregular. Volem agrair el suport rebut per part de les veïnes i de les companyes que us heu apropat al llarg de tots aquests mesos i que sentim que esteu al nostre costat quan us necessitem. Aquest edifici queda en mans NORVET PROPERTY DVLP dirigida per ALON YUNGER, que vol convertir aquest edifici històric en pisos de luxe multiplicant el seu valor per omplir-se d’euros les butxaques. Aquest personatge no és un petit propietari sinó un professional de l’especulació immobiliària. Des de Can Dimoni ja vam denunciar des de desembre 2015 les diverses intimidacions i amenaces que van començar amb l’anterior propietari; Roof Capital SL. Sabíem que vam estar vigilades i, al llarg del temps que hem estat vivint, s’han presentat diferents persones presumptament enviades per la propietat i amb la mateixa actitud i el mateix discurs. Les seves històries són diverses però sempre conclouen amb un ‘o marxeu a les bones o us farem fora de males maneres’. Malauradament, el mecanisme especulatiu és present a molts carrers de la Vila, on les veïnes són expulsades de casa seva per deixar pas a immobiliàries famèliques d’oportunitats de negoci. En aquest mateix edifici, uns deu anys endarrere ja va succeir: els pisos van ser buidats a la força per fer unes obres que mai s’han dut a terme. Al carrer Josep Torres són molts els casos de veïnes que estan patint mobbing, rebent ofertes econòmiques perquè marxin de casa seva i obrin la porta al turisme i a qui es pot permetre viure a la Gràcia de moda i elititzada.

16/04/16 – Can Dimoni