Barcelona: El 17/10 a la Ciutat de la Justicia. L’Àgora es queda al barri

Aquest proper dimecres 17 d’octubre a les 12,30h al jutjat nº 3 de la Ciutat de la Justícia, tindrà lloc el judici pel civil per la denúncia de la propietat Triquell i García SL contra els “ignorats ocupants” de l’Agora Juan Andrés , sembla que en el judici només es definirà qui és el propietari de l’espai i possiblement conclourà amb l’ordre de desallotjament de l’Agora Juan Andrés després de 4 anys d’activitat pública reconeguda per gairebé tothom com una cosa positiva per al Raval i per a la ciutat. Un desenllaç només desitjat per la propietat, també per la SAREB que és propietària del deute hipotecari de Triquell i el possible comprador a posteriori del solar, ja sigui en una subhasta pública o d’una altra manera. I també un desenllaç que només podrà evitar-se si la mobilització veïnal ho aconsegueix al límit mitjançant algun tipus d’acord que asseguri la propietat i l’ús públic d’un espai que servirà si no ho impedim per gentrificar més al barri i sumar a l’especulació un indret recuperat per les veïnes.

No és casual que en aquests dies hàgim sabut perquè s’ha fet públic d’aquesta manera que només ho saben els que estan en el negoci, que el mateix jutjat nº 3 hagi fet efectiva una execució hipotecària contra Triquell demandada per la SAREB i hagi estat publicada la subhasta en el BOE del 6/10 d’una finca del carrer Riera Baixa 8. Procediment que sembla avançar el que passarà després del judici i que està passant cada dia si no ho impedim: cases, finques o solñares, deixades de manera irresponsable per la propietat, rescatades amb diners públics que ara tornen al mercat privat a baix preu perquè tornin a vendre per tornar a alimentar l’especulació i l’expulsió de veïns del barri.

Ho sabem i no ho permetrem. Aquests quatre anys ens hem demostrat que podem organitzar-nos de manera autogestionada, que es pot funcionar i afrontar problemes complexos i difícils pels nostres propis mitjans i, si escau amb els ajuts de qui sap i comparteix els criteris i que davant la venda del barri als grans propietaris proposarem l’ús i la defensa dels espais i els habitatges per a la gent.

L’Àgora Juan Andrés va lligat a la lluita contra impunitat i la brutalitat policial i això molesta a institucions, partits polítics i oligarquies de Barcelona. Els costa tan sols nomenar-la però per contra a la memòria del Raval va lligada a la defensa del barri, dels nostres drets d’una forma directa, justa i digna. Per això el respecte que ha generat, per això l’ús per a qualsevol activitat que representés la defensa dels drets enfront dels abusos, per això és un espai popular i de totes. I volem que segueixi sent així, volem defensar el nostre territori i la gent que l’habita enfront de l’especulació immobiliària, davant de les màfies legals i il·legals que ens fan servir per al seu profit.

I així s’està fent, des que es va saber l’amenaça de desallotjament, l’espai s’omple cada dia d’activitats i de vida. Molta gent s’ofereix per participar en la defensa i sabem que no serà fàcil, seguirem insistint en una solució que permeti el seu ús per al barri i si no s’aconsegueix en el judici o posteriorment posarem el nostre cos, el nostre cor i el nostre cap per defensar-lo . No serà fàcil però estem acostumats a lluitar i tenim l’afecte i el suport de molta gent.

Àgora Juan Andrés Benítez
Carrer de l’Aurora, 13 – El Raval
https://squ.at/r/1ief


Directori d’okupes a Catalunya: https://radar.squat.net/ca/groups/country/XC/squated/squat
Directori de grups (centres socials, ateneus, okupes) a Catalunya: https://radar.squat.net/ca/groups/country/XC
Esdeveniments a Catalunya: https://radar.squat.net/ca/events/country/XC


https://squ.at/r/6bxy
http://ellokal.org/el-17-10-a-les-1130h-a-la-ciutat-de-la-justicia-lagora-es-queda-al-barri-cat-cas/