Barcelona: Una manifestació ha denunciat el desallotjament per ordre de l’alcalde del CSO Barrilonia

Setmanari de comunicació la Directa | JESÚS RODRÍGUEZ | 21/07/2012

La manifestació ha començat a la mateixa rambla del Raval   ALBERT GARCIA

Abans de les set del matí un fort operatiu policial de la Guàrdia Urbana de Barcelona ha iniciat el desallotjament de l’emblemàtic centre social Barrilonia ubicat al núm.8 de la rambla del Raval. L’actuació ha estat del tot sorpresiva, ja que segons expliquen els seus advocats, no es tracta d’un procés judicial regular sinó que ho ha ordenat l’alcalde de la ciutat amb el pretext d’una suposada deficiència estructural de l’edifici. Es dóna la circumstància que el procés judicial en curs respecte l’ocupació de la finca no ha arribat a la fase de judici i, per tant, legalment l’immoble no pot ser desallotjat. A més, denuncien que no havien rebut cap avís previ. Davant la ‘indignació i importència’ davant l’acció del consistori han convocat una manifestació que aquesta tarda ha recorregut els carrers del Raval rere una pancarta on s’hi podia llegir “Especuladors: l’estructura afectada és la vostra”.

Un espai referencial del barri del Raval

L’edifici, ubicat al centre de la rambla del Raval és un referent de les lluites socials al centre de la ciutat, i ha acollit assemblees i trobades de nombrosos col·lectius i entitats. Els antiavalots han agrupat les 20 persones que hi havia a l’edifici a la segona planta i no els han permès parlar ni entre elles ni amb l’exterior mitjançant el telèfon mòbil. Algunes habitants de l’edifici han pogut treure objectes personals, però no totes les seves pertinences, que en gran part han quedat tancades dins de l’immoble. Hi ha una gran quantitat de pertinences, ja que feia molts anys que hi vivien de forma estable. A més, els agents tenen la consigna de retirar totes les pancartes crítiques amb el consistori que hi ha penjades a la façana i que s’havien convertit en tot un referent d’aquest punt cèntric de la ciutat. Davant del cordó policial s’han anat concentrant al llarg del matí desenes de veïnes del barri com a mostra de solidaritat amb les persones desallotjades.

Una manifestació ha denunciat el desallotjament per ordre de l’alcalde del CSO Barrilonia | Setmanari de comunicació Directa.